Sivut

tiistai 23. heinäkuuta 2013

Viherpeukalo

En ole koskaan ollut kiinnostunut kasvien hoidosta, kukkien laittamisesta tai muustakaan vihreään liittyvästä. Yllätin siis itsekin itseni, kun tänä keväänä laitoin rivitalon pihallemme ryytimaata kuntoon. Näin vaivaa ja käänsin mullan, kitkin rikkaruohot, laitoin vaot ja ostin pienen googlailun jälkeen mielestäni sopivaksi katsomani rehut penkkiin, joka on suurimman osaa päivää varjoisassa.

Ensimmäisen pari viikkoa jaksoin olla innostunut ja kävin nyppimässä ylimääräiset ruohot pois ja kastelinkin, sitten nuupahti mielenkiinto ja kasvimaa rukka jäi oman onnensa nojaan. Arvaahan sen, tälläisenä kuivana kesänä, miltä se näyttää kun pitäisi satoa korjata... Ruohosipulia saatiin ja muutama sinnikäs salaatinlehtikin on poimittavissa, mutta retiisit, avomaankurkut ja basilikat eivät hoidon puutteestani kiittäneet. ehkäpä ensi vuonna sitten taas - uudella innolla. Tai sateisen kesän voimin.


Ei niin, eipä ole vihepeukaloni muutenkaan loistava, en ole onnistunut näitä kaiken kestäviä kesäkukkiakaan pitämään hengissä, vai mitä mieltä olette terassin kaunistuksestamme?

Yksi näistä kevällä niin upeina ostetuista mitäliekukkasista on sentään sinnitellyt etupihallamme lasten ahkeran kastelun ansiosta jota kuinkin. Pitäisiköhän sitä oikeasti joskun oikein perehtyä kukkien sielunelämään tai ainakin hoito-ohjeisiin?


Yksi harvoista kodissamme sinnitellyt pitkäikäisempi kasvi on Ikean mielettömän halpa Bonzai puu, jonka ostimme pari vuotta sitten tänne muutettuamme periaatteella koristehyödyke, joka korvataan uudella, kun kuolee. Hämmästyttävää kyllä tämä yksilö on näyttänyt meillä viihtyvän, vaikka saa vettä tasaisen epätasaisesti ja joskun useamman viikon tauolla. Ehkäpä se onkin oikea tapa hoitaa näitä?Onneksi asumme täällä "maalla" jossa luonnon kukkaset ilahduttavat. Niitä riittää sitten riesaksi asti, ainakin meidän perheen ruohonleikkaajan mielestä. Ja äitin, joka tutustui tänä vuonna ensimmäistä kertaa kunnolla ilmiöön nimeltä voikukkatahrat...


Ja on meillä sentään yksi kesäkukkakin vielä niistä useammasta ostetuista/saaduista ihan loistossaan, taitaa olla niitä helpompia versioita anopinkielen tapaan, joita ei saa tapetuksi millään. Tai sitten on vaan sattunut onnistumaan satunnainen hoitomme :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...