Sivut

maanantai 22. heinäkuuta 2013

Lihapullia, lihapullia

Alkavat jo ideat loppumaan mitä tehdä lasten kanssa ei niin kauniina kesäpäivänä. Vaikka ei sada, ulkona on aivan järkyttävän kylmä tuuli, eikä kenenkään meistä tehnyt mieli lähteä sen enempää ulkoilemaan. Onneksi huomiseksi ennustetaan uutta helleaallon tulemista ja luvassa uintipäivä pitkästä aikaa.

Tänään päätettiin Angry Birds pelien ja Muumileffojen välissä tehdä yhdessä lihapullia, ei ole tullut niitä pitkään aikaan tehdyksikään. Poika oli kuin ei yöllistä oksentamisepisodia olisi ollutkaan ja oli innolla mukana puuhassa. Saatiin mukavasti aikaa kulumaan, etenkin kun välillä siivottiin kaatuneita aineksia lattialta, selviteltiin riitoja siitä, kenen vuoro oli sekoittaa aineita ja ohjattiin palluroista jota kuinkin saman kokoisia.

Taiteilija työssään
Vaihdantatalouteen vahvasti nojaten ollaan useimmiten ostettu melkein äitien tekemän makuisia lihapullia pakastealtaasta, Oolannin pieniä lihapullia, joissa on maku ja rakenne kohdallaan valmistuotteeksi. Täytyy mainostaa tännekin, jos joku ei ole tuotteeseen tutustunut.

                                 

No niin, mutta tällä kertaa siis itse tehtyjä, muita aineksia jääkaapista löytyikin paitsi kanamunia, joten tällä kertaa taikina ilman niitä. Hyvin onnistui ja pysyivät kasassa pullat.


Vinhaa keskittymistä pyörittelyyn

Voisin laittaa ohjeen tänne myös, vaikka taitaa olla melko perinteinen. Todella hyvän makuisia lihapullia tuli!

Herkulliset lihapyörykät (ilman kanamunaa) 24 kpl

36 kcal per lihapulla

1 prk kevytkermaviili, rasvaa 2%
1 dl    korppujauhoja
1        sipuli
1        valkosipulinkynsi
1 tl     pasta basilico mausteseosta
1 tl     savustettua sormisuolaa hienonnettuna
400 g naudan jauhelihaa, rasvaa max 10 %

Sekoita korppujauho kermaviiliin ja anna imeytyä hetken. Kuori ja hienonna sipulit aivan pieniksi, kuullota pienellä lämmöllä oliiviöjyssä pehmeäksi .Lisää sipuli, mausteet ja jauheliha korppujauhoseokseen. Sekoita tasaiseksi.

Kostuta kädet vedellä ja pyörittele seos lihapulliksi. 

Paista lihapullat uunissa 200 asteessa 20 minuuttia tai pinnoitetulla pannulla vähässä rasvassa kypsiksi.

Tekijänsä näköiset pullat


2 kommenttia:

  1. Itse tehdyt lihapullat on parhaita! Tosin täytyy varmaan kokeilla noita Oolanninkin lihapyöryköitä joskus kun onhan noissa pullissa aika homma itse tehdä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne olivat kyllä ja onhan tässä vielä lomalla aikaa väsätä, mutta viikon päästä kun jatkaa taas oravanpyörässä, ei paljon ehdi kokkailemaan. Silloin tarttuu kyllä käteen noita ruuhkaäidin helpotuksia luvattoman usein. Yritän toki katsoa ettei ihan suurinta E-sumaa olisi...

      Vinkkejä saa laitta muiltakin mahdollisilta lukijoilta "hyviin" valmisruokiin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...