Sivut

tiistai 30. heinäkuuta 2013

Sadepäivän viettoa

Tylsää. Tavattoman tylsää. Olen erinomaisen huono keksimään (jaksamaan) sadepäivän sisäaktiviteetteja - toinen päivä perätysten on murhaa. 




Terassimme on lohduttoman märkä, mutta kasvit tykkäävät. Lapsetkin jaksoivat eilen hetken leikkiä katoksen alla, mutta sen kauemmas ei päästy. Itse ei saanut aikaiseksi sitäkään, vaan viimeiset lomahetket menivät jotakuinkin harakoille.



En ole koskaan ollut niitä hiekkalaatikolla sateessa istuvia yliäitejä, jotka jaksavat pukea jälkikasvunsa kurapukuun ja lähtevät hakemaan happihyppelyä säästä riippumatta. Arvostan heitä suuresti, mutta oma mukavuudenhaluni ei ole häpeäkseni tuohon venynyt. 


Kyllä, nyt saa teilata, mutta meillä kyllä saa katsella lasten leffoja aika tovin sadepäivinä, toki tehdään muutakin yhdessä, mutta kyllä Muumit, Barbababa, Wingsit, Paavo Pesusieni ja kumppanit ovat lasten parhaita ystäviä tälläisinä päivinä.

Päivän mukavin juttu taisi silti olla eilen lättykestit, jotka äiti järjesti ruhtinaallisen mansikkahillomäärän kera!

Ohessa ohje pikkuisen paremmille lätyille, jotka eivät tosin kuulu niihin kevyimpiin, mutta harvoin syötyinä herkkuina menevät hyvin!

Maailman parhaimmat letut 9 kpl

146 kcal per lettu

2     munaa
5   dl rasvatonta maitoa
½   tl suolaa
½   tl kardemummaa
1    tl vaniljasokeria
2   rkl ruokosokeria
2½ dl vehnäjauhoja 

2   rkl sulatettua voita paistamiseen

Vatkaa munat ja maito, lisää mausteet ja lopuksi jauho. Sekoita hyvin keskenään ja anna seistä 15 min.
Paista pienellä lämmöllä ja vähällä rasvalla noin 9 kpl pannun koosta riippuen






Mitähän sitä sitten keksisi? Viimeisen lomapäivän kunniaksi?

4 kommenttia:

  1. Meillä on nyt isä kotivanhempi vuorossa (mä olen siis jo töissä ja syksyllä lapset aloittaa ekaa kerta ikinä hoidon) ja aamulla yllytin poikaa, että "sano sitten isille, että kyllä me voidaan mennä ulos, vaikka sataa, koska meillä on sadevaatteet". Aijai, aika ilkeesti tehty. :) Itse en kotiäitinä kovinkaan monesti jaksanut sateella ulos, jotenkin sitä on vaan sellainen ajatus, että: siellä sataa, ei voi mennä ulos.

    Letturesepti näyttää erinomaiselta - täytyy ehdottomasti kokeilla! Ollaan lettufaneja koko perhe. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julmaa... :)

      Ai kiva, muitakin sokerista tehtyjä äitejä!

      Kokeile ihmeessä, ovat tosi maukkaita

      Poista
  2. Ymmärrän kyllä hyvin tuon, että sateessa sitä ei vaan viitsi lähteä ulos varusteista huolimatta. Itsekään en viihdy yhtään sateessa.

    Herkullisen näköisiä lettuja, lettukestit kuulostavat oikein hauskalta sadepäivän idealta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nameja olivat, kaikki meni kerta istumalta.

      Ajattelin tänään tehdä vielä viimeisen loman ajan äititeon ja leipoa pullia - ihan tämän sadepäivän kunniaksi taas. Onneksi on ollut aurinkoinen kesä, muuten olisi tullut kiloja huomattavasti enemmän näillä (sadepäivätekosyyenmäkeksimitäänmuutaselitys) herkutteluilla :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...