Sivut

lauantai 20. heinäkuuta 2013

Kiittämättömyys on maailman palkka

En tunne olevani missään nimessä uusavuton, hieman laiska vaan. Ruuan tekemisessä siis. Useimmiten. Joskus yllätän itseni, kuten tänä aamuna, jolloin tein - uskokaa tai älkää - elämäni toisen puuron ihan kattilassa asti, jotain muuta kuin pikapuuroa tai mikrovalmisteista.

Sekoitan vimmatusti puuhaarukalla maitoa jotta se ei pala pohjaan eikä tule yli ja uutterasti jaksan keitellä rauhakseen kullanmuruillemme maukasta kauralesepuuroa kunnon voisilmässä. Leikkaan vielä päälle verigreippiä ja pakkasesta mansikoita ja avot!

Rakkaudella tehtyä kauralesepuuroa 

Valmispuuro lämmittyy mikrossa 30-60 sekunnissa, vispipuuro on lämmittämättä valmis. Pussipuuroon lisätään vaan kiehuva vesi, jossa menee maksimissaan kaksi minuuttia veden keittimellä. Mikropuurossa maitoon tehty neljän viljan puuro valmistuu tekeytymisaikoineen noin kuudessa minuutissa.

Tähän rakkaudella tehtyyn puuroon meni lähes 20 minuuttia maidon keittelyineen, puuron hautumisineen, tekeytymisineen, koristeluineen ja jäähdyttämisineen - huomattavasti kauemmin kuin lapsiltamme meni aikaa päätyäkseen siihen tulokseen, etteivät he pidä siitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...