Sivut

torstai 25. heinäkuuta 2013

Nimipäivän viettoa

Olihan lysti päivä, mielettömän kaunis hellepäivä maauimalassa ja illalla Miehen kanssa Turun DBTL festarien aloituspäivän antia katsomassa.

Rakkauden Festivaali, kuten tapahtuma itseään mainostaa oli melkoisen vaiheessa vielä ensimmäisen päivän osalta, sisäänotto oli huonosti ohjattua, rannekekäytäntö sekavaa ja portit avautuivat aivan liian myöhään ensimmäiseen esiintyjään nähden. Timo Rautiaisen keikka jäi alusta näkemättä jonottaessa, mutta mitäs tuota, hyvällä fiiliksillä joka tapauksessa!


Alun alkaen ilmaisesta kaupunkifestivaalista on kasvanut jokseenkin sekava Aurajokirantaan ja valikoiduille klubeille keskittyvä maksullinen tapahtuma, jonka eri osa-alueet ja palvelut ovat hinnoiteltu erikseen ja melkoisen hintavaksi. Itse ostimme liput keskiviikon pääesiintyjiin, telttaan, jossa lavalle nousivat Rautiaisen lisäksi Mokoma,  The 69Eyes ja Kilpi, sekä meille tuntemattomampi Gangster of Love. Teltan lisäksi viikonloppuna on pystytetty ikärajaton The Alue lähistölle.

Meitä hämmästytti kovasti, että festareiden avauduttua virallisesti klo 16, ei pääteltan alueen anniskeluteltat ja useat muut pisteet olleet lähelläkään valmiita. Kovasti oli hosumista henkilökunnalla, että saivat juhlat pystyyn iltaan mennessä useamman esiintyjän jälkeen - mielenkiintoista.

Ensimmäisen bändin jälkeen kävelimme joen toiselle puolelle, turkulaisittain tois puol jokke, syömään erinomaiseen italialaiseen ravintolaan Sergio's:iin nopeat pastat. Kovasti kiitosta saanut ravintola on meiltä jäänyt käymättä pitkään aikaan ja oli mukava piipahtaa heidän viihtyisällä terassillaan vaikka vain sitten näin lyhyestikin. Palvelu pelasi hienosti, kolme tarjoilijaa vastaanotti ystävällisesti ja reipaasti ja ruuat saatiin vähintäänkin nopeasti ottaen huomioon täydet pöydät. Kuuluisuuksiakin oli naapuripöydässä, jonne tuli ruokailemaan Lauri Tähkä komean mustan tanskandogginsa kanssa.


Miehen nauttima Risotto al rabarbaro, zafferano, menta e gamberi saltati kuulosti hauskalta, risottoa, raparperia, sahramia, minttua ja paistettuja jättikatkarapuja, mutta ei kuulemma ollut kovin erikoisen makuinen. Rakenne oli hyvä, mutta maku tasapaksu, eikä siinä ollut sitä jotain, jujua.
Itse nautin erinomaisen makoisan Penne all'amatriciana, annoksen, jossa oli pennepastaa tomaattisessa pekoni- ja sipulikastikkeessa. Pastan kypsyys aivan loistava ja juuri oikeanlainen tomaattikastike, jossa tomaatin maku ei peittoa terävyydellään muita ainesosia. Tästä Mieskin piti ja harmitteli omaa valintaansa - perinteinen annoskateus.Jälkiruuaksi vielä mukaan naapurissa sijaitsevasta saman omistajan kahvilasta itsevalmistettua gelatoa makuina kirsikka ja cappucino ja avot, päivän kalorit nautittu mitä parhaimmassa muodossa!

Ruokailun jälkeen suuntasimnme takaisin teltalle kuuntelemaan loppuja bändejä ja viihtymään kahvin kera, väkevämmät juomat jätimme tällä kertaa nauttimatta. Mokoma viimeistään sai kannat kattoon ja tunnelman hikiseksi, upea live bändi kuten olen aiemminkin todennut.

Kaiken kaikkiaan ihanan onnistunut ilta, vaikka festarijärjestäjät eivät meiltä täyttä kymppiä saaneetkaan. Oli tosi mukava vietää Miehen kanssa aikaa hyvän ruuan ja musiikin merkeissä, tuttuja bongaillen.


Mies ilahdutti nimipäiväkukkaisilla


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...