Sivut

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Markkinahumua

Hämmästyttävää, miten lähes kaupunki kuin kaupunki maassamme herää eloon näinä muutamana kesäkuukautena tarjoten mitä erilaisimpaa viihdettä ja menoa runsaudenpulaan asti. En edes aloita puhumaan loppuun kuluneesta aiheesta lomastressi, mutta haastetta on ollut perheellämme sovittaa aikatauluihin kaikkea kesän tarjontaa,  Mies kun oli lomalla kesäkuun, minä heinäkuun. Kaikkea kivaa ollaan kuitenkin ehditty tekemään.

Turussa alkoi tällä viikolla ensimmäiset kansainväliset suurmarkkinat, jotka levittäytyivät tunnelmalliseen Aurajoenrannan miljööseen Tuomiokirkosta aina keskustaan asti tarjoten monen moista Eurooppalaista herkkua, maakuntien erikoistuotteita sekä käsitöitä. Sinne meidänkin perhe siis suuntasi, itse kävin siellä jo Tytön ja ystävien kanssa etukäteen tutustumassa ja pojat tulivat mukaan seuraavana päivänä Miehen vapaapäivän kunniaksi.

Aina yhtä upeiden Turun keskiaikaisten markkinoiden jälkeen odotukset eivät olleet suuret, mutta sitäkin ilahduttavampaa oli käynti herkkuja notkuvien myyntikojujen luona.

Markkinahumua -tunnelmia markkinoilta.

Kyllähän sieltä tuli ostetuksi kotiinkin, upeaa 36kk kypsytettyä Parmigiano-Reggiano, tutummin Parmesaani juustoa, Ranskan herkkua Roquefort Papillon ja pala erittäin kypsää Chaumes juustoa.Makeita herkkuja oli niitäkin niin paljon, että jouduttiin useamman kerran pyörimään eri kojuissa ihmettelemässä, mutta päädyttiin sitten ostamaan Itävaltalaispuodista kolmea struudelia, kirsikka, perinteinen omena ja Mozart kuulien innoittama marsipaani-nougat struudeli. Eivät olleet miehen mieleen, mutta äiti kyllä herkutteli lasten kanssa sitäkin suuremmalla ruokahalulla!


Olisi kovasti tehnyt mieli maistaa myös ranskalaisen herkkupuodin croissantteja, monen moisia baklavia tai leivonnaisia, mutta vastustimme kiusausta ihan vain siksi, ettemme voineet kävellä ohi käsin tehdyn Italialaisen suklaan. Oli aivan pakko ostaa Irish cream ja appelsiinisuklaan palat, jotka olivat visuaalisestikin niin kauniita, että maistuivat jo silmissä.


Kukkaro keventyi näistä ostoksista melkoisesti, mutta olivat kyllä sen arvoisia. Muutakin ostettavaa olisi löytynyt ja ilahdutti niiden kaikista tavallisempien tusinatorimyyjien poissaolo. Muikut ja paella, samoin kuin pölynimuripussit ja metrilakukin löytyi, mutta maltillisesti ja pääpainotus oikeasti kansainvälisillä myyntituotteilla ja erikoisuuksilla.

Lämmin suositteluni siis tapahtumalle!

Kokeilkaahan muuten tätä yksinkertaista salaattia, jota tein grilliherkkujen viereen markkinatuliaisista


Rucola-parmesaani salaatti

Avomaan kurkkua
Kirsikkatomaattia
Punasipulia
Rucolaa
Parmesaania

Laadukasta oliiviöljyä
Savustettua sormisuolaa

Laita kulhon pohjalle rucola, leikkaa kurkut ja punasipuli mahdollisimman pieneksi kuutioksi ja sekoita yhteen. Halkaise kirsikkatomaatit koosta riippuen neljään tai kahdeksaan ja sekoita kurkun ja punasipulin sekaan salsaksi, lisää rucolan päälle. Lisää pieni määrä oliiviöljyä ja sormisuolaa hienonnettuna salaattiin. Vuole lopuksi reiluja paloja parmesaani lastuja päälle ja valmista tuli.

Kahdelle henkilölle riitti yksi iso avomaan kurkku, puolikas pientä punasipulia, kuusi kirsikkatomaattia, kourallinen rucolaa ja puoli desiä parmesaania.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...