Sivut

maanantai 29. heinäkuuta 2013

Loma loppuu

Siinä se meni, neljä viikkoa ja ensimmäinen koskaan pitämäni täysimittainen kesäloma kesälomakaudella. Tämä päivä ja huominen vielä aikaa ja keskiviikkona alkavat työt kuukaudenvaihteen tohinoilla - orientoituminen on jo aloitettu esimiesmäiseen tyyliin viime viikolla...

Kesä oli pitkä ja antoisa, yksi parhaista! Mitä kaikkea sitä ehti oikein tekemään?


Emäntä aloittelee

Kesä korkattiin mainioilla pippaloilla ystävien kanssa - aikuisten kesken. Iltaan kuului shampanjaa, miehen kokkaamaa ihanaa gratinoitua hummeria, pääruokaa surf and turf, jälkiruokana Romanovin mansikat ja seuraksi kohtalaisen kattava määrä viiniä ja avecia.... Lystiä oli, ei niinkään seuraavana päivänä.

Ritaria jännittää

Käytiin Turun keskiaikaisilla markkinoilla, jossa lyötiin oma raha kummallekin lapselle, seurattiin jonglöörejä, ihasteltiin uljaita ritareita ratsuillaan, siliteltiin lampaita, heitettiin rengasta, nautittiin loimulohta tuohelta ja hämmästeltiin kokonaisena paistuvaa possua ja vaikka mitä muuta. Upea tapahtuma ja hieno ilma helli.

Jonitseja, kuten tyttö sanoo
Kaupunkireissut sijoitettiin niihin harvoihin kylmempiin päiviin, silloin shoppailtiin ja herkuteltiin kahviloissa. Harvinaista herkkua on Arnolds, jonka ihanat donitsit ja jammyt sisältävät kolmasosan päivän kaloreistani! Plussaa kattavasta ravintoainetaulukosta heidän kotisivuillaan, löydät sen täältä.

Ylpeä onkija ja ihmettelijät
Kesän kohokohtiin kuului päivän rento mökkireissu ystäväpariskunnan ja heidän lastensa luo. Kalastelua, grillailua ja mansikkakakkua - sitä parasta mökkipäivältä!

Laatuaikaa
Ruisrock ja DBTL, äiti ja isikin pääsivät ulkoilemaan ja rokkaamaan, kera hyvän seuran ja jälleen upean hellesään. Aina ei sää helli yhtä aurinkoisesti festarikävijöitä, tänä vuonna on ollut kesäkuussa 17 hellepäivää ja tähän päivään saakka 13 heinäkuussa koko maassa. Se on mukavasti verrattuna viime vuoden  koko kesän 20 hellepäivään, joista osa oli jo toukokuussa...

Karhulinnassa
Aina ei sää ollut yhtä suosiollinen. Helsingin reissulla Korkeasaaren päivä meni sadeviittojen alla ja runsaalla pukeutumisella. Hieno päivä silti, vaikka ihan kaikkia eläimiä ei nähty, jo matka siipirataslaivalla oli elämys - sadesäälläkin. Pojan mielestä kivointa ja mielenpainuvinta (ja myös odotetuinta nähtävyyttä) olivat puput. Viis siitä, että sellainen löytyy kotoakin, mutta puput oli nähtävä ja nähtiinhän ne, kuten myös karhuja, apinoita, erinäinen määrä sorkkaeläimiä ja lintuja. Aika raskas kävelyreissu vielä pikkuisille ja vuokrarattaat olivatkin ahkerassa käytössä päivän mittaan.

Linnanmäki rocks!
Seuraavana päivänä Linnanmäellä saimme nauttia jo paremmasta säästä, vaikka pikkuisen vilpoisaa olikin. Erittäin tuttu paikka meille Miehen kanssa oltuamme siellä töissä melkein kolme vuotta ja oli nostalgista palata katselemaan paikkoja. Kesän ja kevään puheenaihe, Linnanmäen lippujen hinnat eivät meitä kauhistuttaneet, sillä me nautimme maan mainiosta uudistuksesta, jonka mukaan alueen 11 pienemmille tarkoitettua huvipuistolaitetta olivat täysin ilmaisia ja sisäänpääsykin vapaa. Hieno uudistus ja meille aivan passeli, naperot tykkäsivät, vanhemmat olivat tyytyväisiä ja Lasten Päivän Säätiökin nettosi ruokailuistamme, karkkiostoksistamme, narunvedoista ym. Suosittelen!

Tyttöjen päivä
Perheen kanssa tehtiin paljon, mutta järjestimme myös ihanan tyttöjen päivän ja poikien päivän, jolloin miehet menivät poikaporukassa kalaan ja me tytöt menimme kaupungille humpuuttelemaan. Seuraan liittyi äitin hyvät tyttökaverit ja ohjelmassa oli Jokke Jokijuna, Jakke Jokilauttaa, lounasta turun "hip" paikassa, Wine Bistro & Tapas Bar di Trevi (huonoa palvelua, kohtalaista pastaa), kahvittelua upean cappucinon kera maan parhaammassa kahvilassa Cafe Artissa (suosittelen!) ja ne jo aiemmin mainitsemani turun kansainväliset suurmarkkinat. Hienosti pikkutyttömme jaksoi mukana ja odotamme innolla jo seuraavaa yhtä huippu päivää ♥

Huippuvauhtia kolmipyöräisellä Zoolandiassa
Yksi kesän kivoimpia anteja oli Pojan oppiminen pyöräilemään. Jo pari vuotta sitten lahjaksi saatu pyörä otettiin ahkeraan käyttöön ja kesän lopulla apupyörillä meno sujui jo tosi mallikkaasti. Tiedän, moni osaa polkea jo paljon nuorempana, mutta oli iso syy äidilläkin, joka ei silkkaa saamattomuuttaan ottanut pyöriä esiin ja patistanut harjoittelemaan. Tyttöä ei vielä saanut pyörän selkään, mutta eiköhän ensi kesänä sitten hänkin.


Vauhdin hurmaa
Zoolandiaa, HopLoppia, uimista, puistoilua, yhden lempikirjasarjoistani  (Kuolemanportti - Weis ja Hickman) uudelleen lukeminen, rentoutumista ja mikä parasta - yhdessäoloa perheen kanssa.

Mitä en saanut aikaiseksi?
  • koulutöitä
  • siivousprojekteja
  • urheilua, liikuntaa 
  • kasvimaan hoitoa, pihan kunnostusta
Mitähän sitä vielä näistä ehtisi tehdä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...