Sivut

lauantai 27. heinäkuuta 2013

Uintia ja eväitä

Tänään oli uskomattoman hieno ilma! Kaunis, lämmin ja kuiva kesä on ollut muutenkin, mutta näitä päiviä tässä heinäkuussa kuitenkin vähemmän. Nyt pitää nauttia ihan sydämensä kyllyydestä jotenkin viimeisiltä kesäpäiviltä tuntuvista hetkistä.

Kupittaan maauimala


Meillä oli suuntana tänään jälleen luonnollisesti uimavesien, auringon, aktiviteettien ja palveluiden luo - Kupittaan Maauimalaan, joka on ollut paitsi omassa lapsuudessani ahkeraan vierailtu paikka, myös aikuisiän suosikkini. Nyt lasten kanssa se on ihanteellinen kesäpäivän viettoon, puhtaat lämpimät (+27 astetta) altaat, monipuoliset uintimahdollisuudet ja lapsille sopivat syvyydet, pieni leikkipaikka, jotta äitikin saa pitää kaffe paussin rauhassa, sekä tietysti ne tärkeimmät, vessat, suihkut, vaatteiden vaihto ja ok kahvila. Jonkun verran on narinaa kuulunut saunojen puutteesta, mutta itse en niitä ainakaan ole kaivannut.

Kuva TS:n sivuilta
Sisäänpääsymaksut ovat kaupungin palvelujen tapaan todella maltillisesti hinnoiteltu ja täällä käyvät myös ne meidän perheen jo mainostamani virikesetelit, Smartumit ym, työpaikkaetusetelit. Eli ilmaiseksi ollaan käyty tänäkin kesänä useamman kerran viikossa.

Yhteystiedot
Kupittaankatu 10
20520 Turku
p. 044 9072702 (uinninvalvonta)
Aukioloajat: 5.6.-1.9.2013
ma–su klo 10–19
Poikkeukselliset aukioloajat
-

Kertamaksut
aikuiset 5 €
aleryhmät 3 €
lapset 5–16 v 2,5 €
10xlataukset
aikuiset 45 €
aleryhmät 27 €
lapset 5–16 v 22,50 €
Perhelippu
enintään 2 aikuista ja 3 lasta 12 €

Onhan paikka täynnä, viimeksi tämän viikon keskiviikkona Turun Sanomat uutisoi paikan ruuhkista, mutta hyvin sinne on aina mahtunut, jos vaan on ajoissa liikenteessä. Pitää myöntää, että itse kuulun siihen kastiin, joka on varmuudeksi 20 minuuttia ennen paikan avaamista paikalla, vaikka todellista tarvetta ei olisikaan. Pikkuisen vetää Miehen kanssa aina välillä keskusteluksi meidän lähtömme - hän kun on siellä toisessa päässä lähtijöitä. Akateeminen vartti ei aina riitä ja siinä vaiheessa kun pikku vaimo on laittanut itsensä, lapsensa ja Miehen tavarat kasaan ja hän vielä ajaa partaansa on kauniit sanat kaukana... 

Tänään päästiin kuitenkin lähtemään kohtuu ajoissa, koko perhe, Mieskin mukana ensimmäistä kertaa ja mikä hienointa, lasten suosikki serkku ja ystäväperhekin löytyi joukosta, joten päivästä muodostui huippuhauska! 



Osa päivän ilosta muodostuu vaihtuvista ja runsaista eväistä, jotka kuuluvat olennaisena osana uimapäivää (ja päivällä tosiaan tarkoitan päivää - klo 10-17) Tänään eväskassista löytyivät:
  • leivät kinkkujuustotäytteillä ja leikatut kurkut sekä tomaatit erikseen - eivät vetistä leipiä
  • lihapullat - ne versiot jotka pakkasesta kotona suoraan otettuna sulavat sopivasti syömiseen mennessä uimapaikalla, eikä tarvita kylmäkalleja
  • nektariirit
  • herneet
  • marianne keksit
  • itse tehty raparperi-herukka piiras
Kyseiseen piiraaseen voisin taas jakaa ohjeen täällä, on sen verran hauskanen. Mukaeltuna löytyi mainiosta Ruokailmiö -blogista täältä, jonka perusteella tein piiraan, vaihdoin vain veden kivennäisveteen ja lisäsin muruseoksen, jota kirjoittaja suosittelikin. Tämä on siis munaton ja maidoton versio ja ilman muruseosta tosi kevytkin, eli sopii hieman hankalemmallekin porukalle tarjottavaksi. Tuo kivennäisvesi tekee taikinasta kivan kuohkean ilman munaakin.

Miksi vallan ohjeita ilman munia? Koska en ole jaksanut/muistanut ostaa niitä pitkään aikaan kaupasta...



Raparperi-herukka piiras 12 palaa

175 kcal pala (ilman muruseosta)

Pohja

4     dl vehnäjauhoja
1 ½ dl sokeria
1     tl vaniljasokeria
2 ½ tl leivinjauhetta
¾   dl öljyä
2 ½ dl kivennäisvettä

Päälle

raparperia ja punaherukoita maun mukaan
(minulla yksi varsi raparperia, 2 dl marjoja)
½ dl sokeria 

Lisäherkku päälle

50 g voita
1  dl vehnäjauhoja
¼ dl sokeria
¼ tl leivinjauhoja

Sekoita pohjan kuivat aineet hyvin. Lisää joukkoon nopeasti öljy ja kivennäisvesi. Kaada taikina piirakkavuokaan ja levitä päälle haluamasi marjatäyte, johon on sekoitettu sokeri joukkoon. Kaikki marjat käyvät ja halutessasi voit maustaa marjoja myös fariinisokerilla.

Päälle voi tehdä muruseoksen, vaikka ilmankin piirakka toimii. Muruseoksessa kuivat aineet nypitään pehmeän voin joukkoon ja murustetaan marjojen päälle.

Paista uunissa 200 astetta noin 30 min uunista riippuen.




4 kommenttia:

  1. Tänään oli kyllä aivan upea kesäpäivä! Teidän päivä kuulosti hauskalta ja eväätkin herkullisilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan huomisesta samanlaista - ahnehtii hän ;)

      Poista
  2. Hei, mukava blogi sinulla! Kiva, että löysin tänne.

    http://sopivasekoituskaikkea.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Nikka ja tervetuloa!

      Kävinkin jo vastavierailulla ;)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...