Sivut

torstai 8. elokuuta 2013

Projekti elämänhallinta jatkuu

Tänään oli loistava päivä, projekti elämänhallinta sai taas pikkuisen tuulta purjeisiin ja nytkähti eteenpäin luovan  kesätaukoilun jälkeen.

Olen onnistunut olemaan kesän, jopa lomani, ihan nätisti. Alkukesästä sain turvotuksia kolme kiloa lisää, mutta puristin ne tiukemmalla ruokavaliolla jälleen pois lomallani ja töihin paluun kunniaksi olin samoissa mitoissa, kuin kevään lukemat näyttivät. Kuten kerroin aikaisemmassa postauksessani täällä, aloitin vuosi sitten heinäkuussa elämäntaparemontin ruokavalion viilauksella ja nyt olisi tarkoitus pureutua siihen liikunnalliseen puoleen ja koko elämän jatkuviin ratkaisuihin. Toki olen syönyt järkevästi tähän astikin, olen vain laskenut kalorit tarkemmin ja jättänyt liialliset herkuttelut väliin ja urheillutkin olen ajan puitteissa.

Nyt sain kuitenkin vihdoin aikaiseksi pitkään miettimäni personal trainer tapaamisen ja tänään siis oli ensimmäiset treffit. Ohjelmassa oli kehonkoostumusmittaus, kestävyyskunto ja lihaskuntomittaukset ja lähtötilanneselvitys. Alustavasti sovittiin seuraavaa:

 • kooste ja analyysit lähtötilanteesta
 • ruokapäiväkirjaan perustuva ruokavaliosuositus, jolla saadaan monipuolinen ja mahdollisimman tehokkaasti rasvaa joka aterialla polttava, sekä treeneihin sopiva ruokavalio
 • viikko-ohjelma liikunnoille
 • kotijumppaohje
 • saliohjelma
 • 2 x ohjattu käynti, jossa katsotaan oikeat liikeradat ja otteet saliohjelmaan ja kotijumppaan
Olen aivan innoissani, testien jälkeen puuskutin hikisenä ja paikat täristen, mutta vitsi mikä voittaja olo! Ihan hirveästi on parannettavaa, pienistä yrityksistäni huolimatta olen onnettomassa rapakunnossa ja tekemistä on paljon, mutta nyt saan sille suunnan ja tavoitteet. Olen aivan valtavan mukavuuden haluinen ja tiedostan tapani jättää tekemättä ne viimeiset puristukset, mutta nyt se ei ole yhtä helppoa kun on ohjelma  mitä seurata.

Totta kai aika on haaste, mutta sitä täytyy vaan nyt löytyä - uskon koko perheen nauttivan äidin hyvinvoinnista ja loppujen lopuksi kyse on järjestelyistä (vielä vähän lisää...)

Palaan aiheeseen kun tulokset tulevat...


2 kommenttia:

 1. Hienoa!!!

  Mulla on nyt sama juttu, paitsi että en voi kiitellä itseäni siitä, että olisin pysynyt hyvin raiteilla kesän ajan... Ryhtiliike on tosiaan tarpeen. Vaikka oonkin päättänyt, että en LAIHDUTA enää ikinä, niin ruokavalioon on nyt taas kiinnitettävä huomiota enemmän. Paluu terveellisemmälle tielle! Järkyttävää sokerimättöä ollut viime aikoina. Töihin meno on tehnyt kaikesta haasteellisempaa, eniten tietenkin ajan vähyyden vuoksi.

  Mäkin olen miettinyt, että pitäisi ehkä käyttää personal trainer -palveluita alkuun pääsemisessä. Liikuntaa on tosin tullut nyt taas jonkin verran harrastettua, mutta jonkinlainen suunnitelmallisuus olisi siinäkin fiksua.

  Aikaa on tosiaan vähän, mutta oon kyllä huomannut, että liikunta jotenkin tuo lisää tunteja päivään. Vireystila on kai vaan sen verran parempi.

  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Nikka!

  Tsemppiä myös sinne, PT auttaa kyllä tosi kivasti liikenteeseen ja osaa tehdä täsmäohjeita - minullakin osaa ottaa huomioon tosiaan myös tuon ajan vähyyden.

  Ei tunnu reilulta tehdä valintaa perhe vai oma napa, joskus silti on itsestäänkin pidettävä huoli ja tosiaan fiilis on upea sen jälkeen kun on saanut jotain tehdyksi. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...