Sivut

lauantai 3. elokuuta 2013

Mitä kaikkea saa 40 eurolla?

Jännää miten rahan arvo ja ostovoima tuntuu laskevan aina vaan. En ole itsekkään mikään vallan huonosti tienaava - oma lukunsa on vanhat korttivelat joita maksellaan - mutta ilman niitäkin eipä sillä entisellä sadalla markalla paljoa enää kaupasta saa. Kahvi maksaa euroissa nykyään yhtä paljon kahvilassa kuin, markka-aikana aikaisemmin, samoin on käynyt mm bussilipuille ja leffalipuille ja ties mille.

Okei, markkaan ei saa vedota kuin  ne höpsähtäneet tädit, jotka ovat muutenkin jääneet muistojensa vangiksi ja ovat sitä mieltä, että kaikki oli paremmin kuin ennen. Fakta silti on, että ei meidän keskituloisella palkalla leveillä, ruuan hintaa en katso koskaan kun kauppaan menen, mutta kyllä aika monessa kohtaa joutuu nykyään menojaan budjetoimaan.

Mitä kaikkea saa 40 eurolla?

Prisma, Pisla Ira verhotanko, 36,95 €
Olemme asuneet asunnossamme jo reilu kaksi vuotta, mutta meiltä puuttuvat yhä verhot. Saamattomuutta, mutta myös priorisointia. Kauniit ikkunat ja sälekaihtimet eivät vaadi välttämättä verhoja kuin makuuhuoneisiin, mutta koska sieltä puuttuvat verhotangot, emme ole saaneet niitä aikaiseksi. Pitäisi kyllä. sitten ihan pian. 

bareMinerals, Ready Blush 41,00 €
Joistakin asioista säästetään, joihinkin panostetaan. Äitin naamataulu ja meikit ovat niitä, joista ei säästetä. uusin ihastus on bareMinerals sarja, joka oli kevään suuri rakkauteni. Kunhan kasvoni vaatii taas tältä ruskeltukselta meikkiä jatkan kyseisen sarjan käyttöä ja tutkimusta, seuraavana hankintana kovasti kehuttu poskipuna - vai mitä mieltä olette kuvauksesta:
Kiinteä mineraaliposkipuna, joka antaa antioksidanttisuojan ja kiinteyttää ihoa long lasting ominaisuuksin. Kylmäpuristettu rypälesiemenöljy sisältää runsaasti mineraaleja ja vitamiineja, joka rauhoittaa sekä hoitaa ihoa ja kalsium ketoglukonaatti kiinteyttää sekä pehmittää ihoa.
Wolverine, 3D näytös 14,00 € x 2 tai vähemmän, näytöksestä riippuen

Meidän intohimonamme on Miehen kanssa leffat, ei mitään tekotaiteellista hienostelua, vaan useimmiten hyvin tehdyt valtavirtaleffat, joissa saa ajatukset irti arjesta ja saa nauttia elämyksen - laatuaikana mussukan kanssa. Käymme aika usein leffoissa, etenkin kun käytettävissä oli virkistysseteleitä, mutta nyt hassasimme niitä melkoisesti kesän uimisiin ja DBTL lippuihin, joten loppuvuosi pitänee maksaa ihan rahalla jos mielii teatteriin. 3D maksaa Turussa kalleimmillaan 15,00€ kipale, se kertaa kaksi ja päälle lapsenvahdin palkka, useimmiten 10,00€ ja ollaan siinä 40,00 eurossa kevyesti. Ilman karkkeja. (koska niitähän elämäntapamuuttaja ei osta...)

H&M Kipparitakki, 39,95 €
Se on se aika taas vuodesta, syys- ja talvivaatteiden inventaario, kirppiskasat, lahjoituskasat ja ostettavaa -listat. Me emme osta Moloa. Emmekä Polarn O. Pyretiä. Todennäköisesti emme myös Reimaa tai Jonathania, tätä sesonkia, niitä kalliimpia in juttuja. Meillä ei ole varaa laittaa ulkovaatteeseen 100 euroa tai enemmän tai vaikka olisi, olemme jälleen priorisoineet. Haluamme hyvää lapsillemme ja viime talvesta viisastuneena se ei todellakaan ole Cirafia, jonka joka ainoa syksyksi ja talveksi ostamamme ulkovaatekappale oli tavalla tai toisella rikki ennen kauden päätöstä. Tänä vuonna hankitaan mielummin vaikka sitten kirppikseltä tai huuto.net.istä käytettyä laatua. .. Tarvitsemme tytölle toppapuvun tarhaan ja pojalle välikausipuvun, sekä kauppatakin talveen. H&M.llä on aika ihania takkeja tarjolla, pitäisi mennä katsomaan!

ME&I Kissing Frog tunika 31,00€
Myönnän, heikko kohta on Tyttö ja sen ihanat vaatteet, etenkin tunikat, joihin olen hulluina. Niistä voisinkin pulittaa hieman ennemmän ja silti pohdin hankkiakko tämän ihanan Me& I tunikan tytölle...

Niin. Kaiken näköistä sitä voisi ostaa sillä 40,00 eurolla, jolla Turun kaupunki minua muisti uimassa tänään ollessamme.4 kommenttia:

 1. Niin suloinen tuo Me&I:n tunika! Itsekin tosin olen aika kitsas sen suhteen, että miten paljon viitsin lapsen vaatteista maksaa. Varsinkin pienemmät vaatteet ollaan löydetty melkein kaikki kirpputoreilta hyväkuntoisina. Vauvat kuitenkin kasvaa niin nopeasti ulos pienistä vaatteista.

  Nyt lapsen kasvaessa täytyy uutenakin vaatteita ostella, alennusmyyntejä hyödynsin tähän tosin juuri kesällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, alennusmyynnit ovat pop! Tosiaan, isoille on aina hankalampi löytää, etenkin pojille...

   Poista
 2. Aaaargh! Mua muisti Helsingin kaupunki 60(!)€ maksulla ihanassa puistossa viettämästämme päivästä...

  Ostan myös mekot oikeastaan aina käytettyinä, joko kirppikseltä tai nettikirppiksiltä. Tai sitten alennusmyynneistä. Samoin ulkovaatteet. En todellakaan maksaisi 150€ uudesta puvusta tai 60€ mekosta, jota sitten käytetään ehkä kerran tai kolme. Jostain sen löytää aina edullisemminkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, olet siis tukenut kuntaasi mukavasti 60 eurolla! ;) Pääkaupunkiseudun taksat eivät onneksi VIELÄ ole rantautuneet tänne kehä III ulkopuolelle...

   Se on totta, etenkin nuo ulkovaatteet ovat sietämättömän kalliita! Tänä syksynä vaan on ollut tosi huonosti valikoimaa, toivottavasti parin viikon päästä avattavalla uudella kirpputorilla tekee löytöjä, muuten joutuu menemään kauppaan - aika hyvin kaikki paikat koluttu jo

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...