Sivut

tiistai 15. lokakuuta 2013

Vuosisuunnittelua ja tuskastelua

Se on se aika vuodesta taas, vuosisuunnittelun aika - budjetoinniksi kutsuttu, meillä business planin tekoa. Ei mikään yksinkertainen tehtävä muutoinkaan, yrittää ennustaa tulevan vuoden myyntejä, myynnin rakennetta, keskiostoja, asiakasmääriä, raaka-ainehintojen kehitystä, työvoiman käyttöä, kuluprosentteja jne. Kaksi vuotta englannin kielellä tehneenä se puoli alkoi jo tulla tutuksi, tänä vuonna prosessi on jälleen astetta haastavampaa uuden järjestelmän ansiosta, joka aiheuttaa harmaita hiuksia koko johtoryhmälle.

Haasteet on tehty voitettavaksi ja tämäkin varmasti tästä selviää, mutta tiukat aikataulut, puutteelliset ohjeet, järjestelmän toimimattomuus ja muut kasaantuvat työt tekevät tällä hetkellä työstäni ei niin miellyttävää kuin useimmiten. En missään nimessä kuulu niihin töistä urputtajiin, joita ketuttaa joka aamu mennä siihen paikkaan, josta elantonsa tienaa, päin vastoin - pidän työstäni, roolistani, tiimistäni ja esimiehestäni, kollegat ovat mukavia ja työnkuva mieleinen.

On tainnut tullakin selväksi, että pidän työnteosta ja teen paljon sen eteen, että pääsen eteenpäin urallani ja mieluisiin työtehtäviin. Hyvin harvoin tunnen normaalia suurempaa angstia työtäni kohtaan ja olen lojaali työnantajalleni kuten esimiehen kuuluukin olla, mutta pientä kapinahenkeä ja sisäistä nurinaa on kyllä nyt ilmassa. Luulenpa, että pahenee vielä, kun deadline lähestyy ensi yönä...

Mutta näin tällä kertaa -  ensi viikolla taas helpottaa! Työn iloa kaikille =)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...