Sivut

keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Pian ne ovat täällä

Nimittäin lasten ensimmäiset kaverisynttärit. Valmistelut alkoivat viime viikolla, kun pähkäilin pitopaikkaa vertaillen eri Turun lastensynttäreiden tarjontaa. Mainio sivusto on muuten paikallisille Lastenjuhlat.info, jossa oli aika kattavasti eri paikkoja ja linkkejä. Ajattelin pitkään pitää synttärit kotosalla, mutta ajatus 20 henkeä 4-5 vuotiaita juoksemassa pisin kämppää, tarjoilut ja siivoaminen, ohjelma ja perään katsominen ei tässä kohtaa innostanut.

Päädyin aika edulliseen vaihtoehtoon, kauppakeskus Myllyssä sijaitsevaan Leikkipaikka Mukavaan, omat vekaramme ovat viihtyneet mainiosti pari kertaa kun ollaan käyty. Tarkoitus on, että vanhemmat voivat tuon ajan kierrellä kaupoissa rauhasssa, käydä yläkerran ravintolamaailmassa vaikka aterioimassa, kampaajalla, naamahoidossa tai sitten ihan vaan kahvitella vastapäisessä kahvilassa, vaihtoehtoja löytyy jos ei halua lähteä pariksi tunniksi kotiin.

Ajatus oli kutsua pari samanikäistä lasta tuttavapiiristä, serkut ja muutama tarhasta. Ei olekkaan mikään ihan helppo juttu valita kutsuttavat siitä 17 hengen ryhmästä (vuoropäiväkoti - siitä koko) kun ei ihan kaikkia malta kutsua jo rahapoliittisista syistä. Olemme kuitenkin nyt saaneet rajatuksi ne mieluisimmat kaverit ja nyt olisi kutsujen teko seuraavana ohjelmassa. Rakastan korttien tekoa, vaikka en todellakaan ole mikään askarteluihminen, enkä kovinkaan taitava puuhassa. ensimmäisen kokeilun jälkeen huomasin, että näihin kortteihin taitaa olla pakko tylsästi tulostaa koneella tekstit, niin paljon ohjeistusta kun oli tulossa ettei mahtunut nätisti kirjoittamaan.Teemana synttäreillä on perinteiset prinsessa ja merirosvo, puoliksi kun kerran yhteiset synttärit vietetään. Olemme tähän asti viettäneet joka kerta Pojan ja Tytön juhlapäivää samana päivänä, heillä kun on eroa vain sen kuukauden verran. Parina viimeisenä vuonna olemme vielä järjestäneet kahdet juhlat, toiset Tytön päivänä kavereille ja toiset pojan päivänä tai siinä tienoolla sukulaisille - niin tälläkin kertaa.

Olen metsästänyt kirpparilta Tytölle teeman mukaista pukua ja tässä yksi kerta kävikin tuuri Hassisen kirppiksellä, samasta pöydästä kaksi ihastuttavaa pukua hyvässä kunnossa vain 5  euroa kipale. Äiti ihastui enemmän Ruususen pukuun, joka ilmetty oma fantasiapukuni lapsena, Tyttö taas rakastui Tuhkimon pukuun, joka on tutumpi laffasta. Saas nähdä kumpi valitaan itse juhliin.Pojalle ei ole pukua löytynyt, mutta tarvittaessa sen voi käydä uutenakin ostamassa tai hyvällä tuurilla mainiosta lastenkirppis Pikkusiilistä, joka myös vuokraa pukuja asiakasystävällisellä 3 euron vuokralla.

Hintaan kuuluu ihan mukavasti tarjottavia, mutta ei kakkua, pitää käydä tarkastamassa vielä paikan päällä saako semmoisen juhliin tuoda omasta takaa. Jos ei, saa mennä pileet pannukakun, keksien, karkkien ja popcornien voimalla.


Olen tainnut mainostaakin, että rakastan leipomista, joten sukulaisten juhliin saa sitten toteuttaa itseään. Viime vuonna tilasin kaksiin synttäreihin ammatillaisten tekemät valtavan hienot - ja uskomattoman kalliit synttärikakut, joista toinen oli onnistunut valinta, toinen ei niinkään. Jos haluatte nähdä maailman kauniimmat kakut, jotka ovat vielä parhaimpia joita olen maistanut, käykääpä kurkkaamassa Johannan luomuksia täältä. Suosittelen! Tällä kertaa en ole ihan varma panostanko juhlapöydän kruunuun ihan noin paljon, mutta katsotaan nyt, mieli tekisi...

Vieraiden lahjat olisivat vielä keksimättä ja mahdollisesti joku muu juttu.

Olen saanut lukea monen blogista kivoja juhlamuistoja omien tai muiden lasten synttäreiltä, olisiko jotain muuta mieleenpainuvaa, joka on jäänyt pikkuisten lasten juhlista mieleen?1 kommentti:

 1. Hihii...lisää vaan vinkkejä, meillä synttärit kolmen viikon päästä, tosin pidetään kotona ja vierasmäärä on rajattu kymmeneen.Lapsi täyttää 11 ja nuo saattavat sulkeutua pojan huoneeseen juttelemaan omia juttujaan.
  Tuo kakkulinkki oli ihana.
  Tänään kävin Turus ihastelemassa kaikkea mitä täältä kotoa ei saa. Ja samalla hulluilla päivillä. Tein harkittuja heräteostoksia, paljon enempi löytöjä kuin Hesan stockalla ikinä. Kompaktimpi paketti tuo kauppa.
  Samalla hain herkusta kotiin juttuja, joista aion nauttia loppuviikosta. Nam Nam ja Nam.

  Meillä lastenkutsujen kestosuosikki on ollut koko seinän peittävä paperi, johon on saanut piirtää mitä haluaa. On toiminut jo monenikäisillä, tietty sitä ei voi järjestää kodin ulkopuolella niin helposti.
  Samoin pullonpyöritys lahjojen avaamisessa on kiva tai joku muu lahjojen avaamisrituaali...
  Kiva kun olet tervehtynyt, mukavaa viikonlopun odotusta.
  wb

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...