Sivut

keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Kirppis huumaa jälleen

Kuten sanottua, pikkuisen tiukahko aikataulu kaikin puolin tällä viikolla ja erinomainen esimerkki taas taidostani työntää kaikki epämiellyttävä ja harmillinen tekeminen taka-alalle ja keskittää intoni siihen kivaan. Työhommia olisi aivan valtavasti, koulutyöt levällään, koti rempallaan ja minä pohdin täällä päivän suurimpana kysymyksenä hinnoittelenko tytön ihanan samettimakon niin, että se varmasti menee viikonlopun kirppiksellä, vai koetanko saada "viimeisen" hinnan.

Turkuun avataan perjantaina 13 päivä uusi kirpputori, Paikallinen Kirpputori, joka on aloittanut jo tovi sitten mainion ja hyvin suunnitellun Facebook kampanjan. Vain ennakovaraajille suunnattuna avajaisviikonloppuna on tarjolla vaikka ja mitä ja niitä on hehkutettu jo viikko tolkulla teaser kuvilla ja kivoina, henkilökohtaisina viesteinä yrittäjältä. Tykkääjät on otettu mukaan aktiiviseen keskusteluun ja ideoita on otettu vastaan, tuntuu kuin koko kirpputori olisi jollain tapaa omaa tuotosta. Fiksua sitouttamista ja ovelaa markkinointia, onhan kaikkien etu, että myyjiä on paljon heti alkuun ja säpinää riittää.

Käytiin tänään Miehen kanssa ennen töihin menoa kurkkaamassa paikka ja hakemassa hintalappuja, olipa hauska yhteensattuma, että yrittäjä olikin Miehen tuttuja ja tuli sitten rupatelluksi enemmänkin. Paikka näytti kivalta ja hienoahan se on nähdä puhdasta ja siistiä, uutuuttaan loistavaa kirpputoripöytää ja rekkiä. Aika paljon on vielä tekemättä, mutta muutaman ravintolan viime tippaan avanneena, tiedän sen vauhdin, millä viimeistelyt loppujen lopuksi tehdään. Kuulosti hauskalta yrittäjän ajatus sohvanurkkauksesta, leikkipaikasta, muskarista ja viihtyisästä kahvilasta. Olisipa upeaa, että ne toteutuisivat ja kirpputorista osattaisiin nauttia muutoinkin, kuin pikaisena pistäytymispaikkana. Haastetta on.

Hassua tämä kirppistely ylipäätänsä. Voitteko uskoa, että kuulun siihen porukkaan, joka ei ennen lapsia todellakaan kiertänyt kirpputoreja, kuin kaksi-kolme kertaa elämässään ihan trendimielellä. Kaikki kääntyi päälaelleen, kun nämä kaksi astuivat maailmaan. Aivan käsittämätöntä, kuinka paljon lasten vaatteet maksavat ja kuinka hienoja löytöjä lastenvaatteiden osalta kirppikseltä voi kuitenkin tehdä. Päiväkoti esimerkiksi on aivan uskomaton paikka vaatteiden kulutuksen suhteen. Ymmärrän erinomaisen hyvin, että lasten vaatteiden siisteydestä huolehtiminen on tasan se viimeinen juttu, mihin ylityöllistetyt hoitajat ehtivät puuttua, mutta voi jestas mihin kuntoon ainakin nämä meidän kaksi sankaria vaatteensa saavat - kahdesti - hoitopäivän aikana. Ei puhettakaan, että päiväkotiin laitetaan uusia vaatteita, niitä kun tarvitaan kuitenkin todella monet kerrastot viikolle.

Nyttemmin olen myös alkanut löytämään muutakin kirppikseltä, sisustustavaraa ja jopa uskomatonta kyllä - vaatetta itsellenikin. Aina ennen olin sitä kokoluokkaa, ettei toivoakaan lähteä hakemaan istuvia vaatteita tai kenkiä, mutta niin vaan tämä elämäntaparemontti on tuonut valoa tähänkin asiaan, minulle löytyy vaatteita! Yhtä hauskaa on ollut pari kertaa viedä itse tavaraa MLL:n kirpputorilla ja katsoa miten muut tekevät löytöjä ja pääsee samalla itse osaksi kierrätysketjua.

Eli, illan suurinta hupiani on ollut - ja on vielä muutaman päivän - penkoa kaappejamme ja laittaa tavaraa myyntiin, hinnoitella ja pohtia esillelaittoa tulevalle kirppispöydällemme. Samalla tietenkin miettiä mitä kaikkea sitä löytääkään itse kotiin viemisiksi upo uudelta kirppikseltä. Mahtaa olla aivan kamala ruuhka ja tungos, mutta voi miten jo odotan touhua!

Mitä te ensisijaisesti etsitte kirppikseltä, kun siellä käytte?


Jos ihmettelette joskus mitä tapahtuu tavaroille, jotka jäävät hotelliin, eivätkä koskaan löydä omistajaansa - tässä vastaus. Tytöllä päällään ihanan farkkubolero, jonka joku prinsessa oli hotelliimme jättänyt aikaa sitten ja jonka pelastin pois heittämiseltä

5 kommenttia:

 1. Itse olen jo monta monta vuotta kierrellyt enemmän tai vähemmän säännöllisesti kirpputoreilla. Olen löytänyt paljon hyväkuntoisia vaatteita itselleni ja esimerkiksi kirjoja olen ostanut paljon kirppareilta. Vauvanvaatteita on varmasti tullut ostettua kuitenkin kaikista eniten. Alkuvaiheessa ne jäivät niin nopeasti pieneksi, että onneksi ei tarvinnut ostaa uusina! :)

  Niin ja kiitos uudesta kirpputorivinkistä, tuolla täytyy kyllä joskus käydä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään avasi, käy ihmeessä!

   Siähän olet konkari jo kirppiksillä, täällä ollaan vasta alkuinnostuksessa ;)

   Poista
 2. Kivalta kuulostaa uusi kirppari ja varsinkin sen briiffaus =)
  Mä teen aina löytöjä kirpparilta, siksi mun pitää harkiten käydä eli ei ihan joka viikko.
  Lapselleni olet ostanut paljon vaatetta, vaan nyt kokoa 150 ei enää paljoa löydy, johtunee siitä, että lapset kuluttavat vaatteensa loppuun eikä niitä osteta enää niin paljon tuon ikäiselle, varsinkaan kun poikia ei saa vaatekauppaan millään =)
  Kun koko pienenee, olen löytänyt itsellenikin kivaa vaatetta, kun vielä aattelee pienentyä niin ei viitsi ihan täyttä hintaa maksaa kaikesta.
  Lehtiä ostan paljon kirpparilta, ne eivät parista lukukerrasta kulu.
  Myös kivoja kodin esineitä ostelen, mitä milloinkin, ja kerään Roope-pankkeja. Jos löytyy keltainen täydellisen ehjä silmälaseineen ja kävelykeppeineen, olen siitä valmis maksamaan ainakin parikymppiä. Vinkvink.
  Kivaa viikonlopun odotusta !!
  wb

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirppiksille saa kyllä menemään rahaa, se on totta! Ja se on myös huomattu, että mitä vanhemmaksi lapset käyvät, sitä heikommin niitä vaatteita löytyy, etenkin pojille.

   Sulla on kyllä ollut tosi kivoja löytöjä ja kengistä kanssa, ihania!

   Pidetään silmät auki Roopea varten ;)

   Mukavaa viikonloppua sinne myös WB!

   Poista
 3. Olen juuri samaa tyyppiä. Ennen lapsen saamista kävin kirppiksillä todella harvoin enkä tietenkään löytänyt silloin mitään. Nyt käyn etsimässä sieltä lähinnä vaatteita lapselle sekä itselleni. Ja löydän! Lapselle toki ostan uuttakin, mutta yleensä alesta. Ei raaski enää maksaa montaa kymppiä per vaate (varsinkaan omista), kun kirppikseltä löytyy parilla eurolla merkkivaatettakin. Esim. juhlavaatteita tai -kenkiä en osta oikeastaan koskaan uutena. Eihän ne yhdestä käytöstä miksikään mene. Sama koskee leluja ja kirjoja. Niitä lapsi saa kummeilta ja mummeilta niin paljon, ettei itse tarvitse uusia ostaa kuin korkeintaan jouluna ja synttärinä.

  Myydessäkin saa sitten kivan potin, kun on ahkerasti kirppistellyt ja siistiä vaatetta myy. Viimeksi sain yli 400e vajaan vuoden aikana kertyneistä tavaroista, minkä lisäksi joitakin merkkivaatteita myin nettikirppiksillä. No, kyllä sitä rahaa meneekin välillä, mutta hyvällä mielellä ostan, kun tiedän saavani takaisinkin jotain. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...