Sivut

torstai 26. syyskuuta 2013

Kaverin kanssa Fontissa

Kävimme eilen pitkästä aikaa ystävän kanssa istahtamassa työpäivän jälkeisellä dinnerillä. Yllättävän vaikeaa kahden ravintola-alan ammattilaisen oli valita Turusta paikka johon mennä.


Päädyimme kohtalaisen uuteen tulokkaaseen, ravintola Fonttiin vanhoissa Turun Sanomien tiloissa Kauppiaskadulla.


Tunnelmallisessa ravintolassa oli sekä ruokailijoille suunnattu osio ravintolan takaosassa, että baari piipahtajille tyylikäs näköalapaikka valtavien ikkunoiden ja uudenaikaisen baaritiskin tuntumassa heti sisäänkäynnissä.


Olimme huonoon ajankohtaan käymässä, jolloin lounas oli loppu eikä keittiötä oltu avattu iltaa varten. Salaatit, pitsat ja alkuruuat olivat silti tilattavissa. Päädyin pitkän mietinnän jälkeen mielenkiintoisen pitsalistan antimiin.


Pitsa oli herkullinen, otin melko perinteisen rucolalla ja ilmakuivatulla kinkulla (joka oli IHANAN ohutta) ja maut olivat kohdallaan taikinan rapeutta ja tomaattikastiketta myöden. Ystäväni valitsi Fontin kermaiset gorgonzola etanat, joita hän kovin kehui. Kiva kun vaihteeksi tarjoiltiin muutoin kun etanapannun upporasvassa.


Vaikea oli valinta kun tultiin jälkiruokiin, kaikki kuulostivat ihanilta, mutta päädyimme kummatkin syksyn kunniaksi samaan omenaherkkuun.


Omenacrumble oli taivaallinen, mutta sen päällä uuniomenamousse jokseenkin mauton. Onnistunut annos joka tapauksessa ja kroppa kiittää kaloripommista!

Mukava ravintola, kiva lista, hyvä hinta-laatusuhde ja onnistunut palvelu. Voin suositella kyseistä ravintolaa muillekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...