Sivut

perjantai 15. marraskuuta 2013

Voihan kurapöksyt - tai niiden puuttuminen

Tätä ihanaa tarhaelämää. Olemme mieheni kanssa jokseenkin yhteiskuntakelpoisia ja ihmisten kanssa toimeentulevia, mutta meilläkin on pinna palaa rakkaiden tarhantätiemme kanssa. Varmasti samasta ikuisuusaiheesta, josta muuallakin taistellaan, vaikka en ole aiheeseen perehtynyt.

En takuulla ole  ainoa, jota risoo aivan valtavasti hakea päivä toisensa jälkeen jälkikasvunsa tarhasta ja pukea niiden päälle kaulasta nilkkoihin kurassa ja ravassa olevat ulkovaatteet ja hansikkaat, taiteilla lapset vaatteineen järkyttävään kuntoon menneen auton takapenkille, riisua kotona jotenkin niin, että kura on vain lattialla, ei valkoisilla seinillä, pestä ja/tai huuhdella ja/tai harjata vaatteet, yrittää saada kuivaksi seuraavaa päivää varten ja taas sama rumba uusiksi. En vain käsitä miksei voida suosiolla laittaa kuravaatteita pukujen päälle, vaikka ei sataisikaan kun maa on kuitenkin aivan rapainen ja märkä.

Selitys kysyttäessä oli erilainen vastaajasta rippuen; ai, ei me huomattu laittaa, täytyypä kirjoittaa muistiin että laitetaan lapsillenne, ei me viitsitä laittaa kuravaatteita kuin vesisateella kun on lapsilla niin epämukava leikkiä, ne hiuostavat, ettekö voi ostaa jotain halpoja kirppisvaatteita, jotka ei haittaa?? Ja tämä viimeisin siis kun harmittelin ääneen pilalle ja rikki menneitä uusia toppahousuja, jotka eivät olleet kestäneet syksyn hiekkaleikkejä vaan alkaneet karheentumaan ja rikkoontumaan.

Onhan se ikävä niitä pukea, ymmärrän toki ja lapsia miljoona, mutta ihan oikeasti. Olenko nyt aivan väärässä tämän asian kanssa?Aamulla puhtaina jalkaan, illalla näin...

9 kommenttia:

 1. Toi on kakspiippunen juttu näin tarhantätin näkökulmasta. Toisaalta kun ne ulkovaatteet on ulkokäyttöä varten niin pelkästään ulkovaatteita suojellakseen ei kuravaatteita meillä pueta. Toki vähän katsotaan materiaali jota vaatteet on että kuinka kestävät kosteutta :) Kuravaatteet puetaan ehdottomasti kun on selkeästi lätäköitä tai vettä sataa. Sellaiseen yleiseen vaatehuoltoon kuten on varmaan joka puolella suomea liian vähän aikaa joten se puoli on vanhempien vastuulla. Toki päiväkodin henkilökunnan tulee vaatteet ripustaa kuivumaan jne.
  On myös totta, että käytännöt vaihtelee ihmisestä ja varmaan päiväkodistakin riippuen
  Leikki-ikäisten kanssa ei vain tahdo löytyä sellasia vermeitä jotka kestää ehjänä kun ne tuolla pihalla touhuavat.
  Muistan itse kuinka olin aina ihan hermona kun likan uudet vaatteet oli rikki muutaman syksyisen ulkoilun jälkeen. Mä ostin silloin 10 vuotta sitten reima teciä ja se oli olevinaan hyvä silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla kommenttia sieltäkin puolelta! Ymmärrän resurssipulan kyllä hyvin, olen kauhistellut itsekseni monet kerrat mikä julmettu homma kuriksien pukemisessa on. Silti, vaikka vaatehuolto on luonnollisesti vanhempien hommaa, käy sääliksi märät ja likaiset vaatteet lapsillakin, en ilmeisesti ole kuitenkaan onnistunut ostamaan niitä tarpeeksi kestäviä vaatteita, jotka sekä lämmittäisivät, että suojaisivat. Kausi tämäkin, tulisi jo lunta! :)

   Poista
 2. Meillä puetaan kiitettävänn hyvin kurrarit niskaan ja olen siitä kyllä tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa olla, kun kerran toisiakin tapoja on, mutta kuten Maya sanoi, resurssikysymys varmaan...

   Poista
 3. Mä luulin, että kaikissa tarhoissa just puetaan aina kurikset päälle oli sää mikä tahansa, mutta taisin siis olla väärässä luuloni kanssa. :) Meillä ei ikinä ole ollut kuriksia ja kun lapset syksyllä aloittivat hoidon, ostin sellaisia kauhealla kiireellä, kun ajattelin, että nyt ne pitää olla. Mutta eipä niitä ole taidettu oikein koskaan käyttää. Meillä tosin lapset ovat perhepäivähoitajalla meidän naapurissa ja tuota auto-sotku-rumbaa ei siis ole. Se mahtaa olla kyllä melkoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin minäkin luulin! Voi teitä onnellisia, tuo kura saa mut aivan sekopäiseksi... Pääasia tietty silti, että lapsilla on lystiä :)

   Poista
 4. Tuhannet kerrat samasta asiasta samassa päiväkodissa motkottaneena en voi kuin ihmetellä, että sama asia jatkuu vuodesta toiseen. Umpikuraiset lapset ja useat ulkovaatteet per kausi sai minut kihisemään, sekä ikuiset selitykset miksi näin on. Eipä ole uudessa päiväkodissa samasta asiasta tarvinnut taistota, mikä ihana helpotus iltapäiviin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä on sitten hyvin asiat!

   Kuravaatteet ketuttaa nekin, mutta helpompi ne on huuhdella ja kestävät hieman sitä kulutustakin, puhumattakaan siitä, että voidaan riisua pois automatkalle.

   Tämä on kai sitten tätä, pitää mennä koluamaan kirppiksiä ja etsiä uusia housuja vaan vaihtoon :(

   Poista
  2. Musta se vaan oli jotenkin outo perustelu ko päiväkodissa, että kurikset puetaan päälle vasta kun taivaalta tulee vettä. Mun mielestäni se maassa oleva märkyys kastoi ihan samalla tavalla. Mutta vuorotyöläisenä ei päiväkotiaan voinut valita ja monta asiaa siellä oli ihan hyvin, lämmöllä niitä vuosia kuitenkin muistellaan

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...