Sivut

lauantai 30. marraskuuta 2013

Synttäriviikko

Johan on ollut viikko, menoa on taas riittänyt ja päivä kerrallaan, yksi dead line kerrallaan saatu hoidetuksi - perheasioita pääosin tällä kertaa.Tiistaina olivat kauan odotetut ensimmäiset lastensynttärit, Myllyn Leikkipaikka Mukava oli paikkana ja kutsuttuna saman ikäiset serkut, ystäväperheen lapset ja valikoidut tarhakaverit. Kaiken kaikkiaan vieraita oli 12 ja meidän lapset siihen päälle. Teemana prinsessa ja merirosvo perinteisesti ja hienosti paikassa oli huomioitu kaksi teemaa koristeluissa ja leikeissä.


Paikka ja juhlat kuulostivat etukäteen jo mukavilta nimensä mukaan ja kaikki meni paremmin kuin hyvin. Herttainen omistajatäti oli pitäjänä toisen rouvan kera ja he ottivat kivasti kuvia kaikista tärkeimmistä hetkistä. Varsin edulliseen pakettiin kuului 2 tunnin juhlat, leikit ja tarjoilut ( mm. Pannukakkua, popcornia, jäätelöä ym). Lapsille jaettiin ilmapallot lähtiessä ja meiltä pienet Lego - yllätyspussit.


Meidän prinsessa suttasuu toivoo toivomuspeililtä juhlien leikeissä. Hienosti olivat menneet leikit ilman taisteluja, kaikki pääsivät mukaan ja hyvin kuulemma serkut, kamut ja tarhatoverit touhusivat keskenään. Oli melkoisen vaikea valita 28 tarhalapsen joukosta ne, joiden kanssa lapset parhaiten viihtyvät - kaikkia ei kuitenkaan voinut kutsua. Oli hienoa, että, kaikki pääsivät ja olivat aidosti kutsusta ilahtuneita. Vieraille tai vanhemmille tietysti rahapoliittisesti kimuranttia hankkia tuplasynttäreille kahdet lahjat, sitä emme etukäteen ajatelleet... Juhlien jälkeen oltiin väsyneitä ja onnellisia, niin kuin kuuluukin.


Viikolla Tyttö rukkamme sairastui pahanlaatuiseen Adeno virukseen, joka aiheutti kumpaankin silmään silmätulehduksen, korviin korvatulehdukset, virtsatietulehduksen ja alkavan keuhkoputkentulehdukseen, sekä kovan kuumeen. Lääke douppauksella saimme järjestetyksi luvatun piparinleipomishetken joka tapauksessa ja hienoja pipareita tulikin!


Töissä riitti hommaa kuten aina, lisäksi kouluopinnot keskiviikkona kauppakorkeassa ja perjantaina opinnäytetyön parissa - tämän päivän sukulaissynttärit meinasivat unohtua vallan. Heräsin oikeastaan eilen iltapäivällä, että olin tosiaan lupautunut tällä kertaa itse leipomaan kakut ja tarjottavat, monena vuonna olemme ostaneet luomuksen jostain muualta. Esimerkiksi upeat Ewelynin kakut ovat parhaita ja kauneimpia ikinä maistaneeni! No eilinen ilta meni ohjeita googlaillen, enkä löytänyt millään mieluista ( ja tarpeeksi helppoa) ohjetta. Loppujen lopuksi päädyin kahteen kakkuun, isoon vaaleaan kermakoristeella ja pieneen marsipaanikakkuun suklaisena. Kumpaankin tuli täytteeksi lemon curdia ja Kinuskikissan mansikkatäytettä. Isoon kakkuun pursotukseen laitoin lisäksi limevalkosuklaarahkaa vaahdon joukkoon.

En ollut kyllä itse tyytyväinen kakkuihin, mutta kaipa ne menivät. Ensi kerralla ehkä kuitenkin taas joltain asiantuntijalta... Kuvat synttäreitä eivät ikävä kyllä olleet blogikelpoisia, valoituksen kanssa oli näin ilta-aikaan ongelmia. Kiva perhekuva saatiin sentään sankareista ja meikittömästä äidistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...