Sivut

lauantai 9. marraskuuta 2013

Minun Matkakarttani

Minun Matkakarttani - haaste on otettu vastaan Emilialta, kiitos tästä, rakastan matkustamista ja kuten suurin osa meistä, myös siitä kertomisesta!

Haastehan oli

1. Näytä matkakartan (Travbuddy tai vastaava) avulla missä maissa olet käynyt ja paljonko se on prosentteina.

2. Kerro, mielellään perusteluineen, mikä tai mitkä vierailemistasi maista ovat olleet suosikkejasi.

3. Paljasta vielä se maa (tai kaupunki), johon et ole vielä päässyt matkustamaan, mutta johon pääsystä haaveilet.

4. Kiitä sitä boggaajaa, jolta olet haasteen saanut ja vinkkaa myös Casa Volmariin omasta matkakartasta, jotta voin käydä siihen tutustumassa.http://casavolmari.blogspot.fi/

5. Haasta mukaan 3-5 bloggaajaa.
Tätä postatessa joudun jälleen kerran harmittelemaan sitä kurjaa juttua, että kaikki valokuvani ennen vuotta 2008 ovat klassisesti jumissa rikkoutuneen vanhan kannettavan tietokoneeni kovalevyllä. Ne saisi sieltä ilmeisesti vielä pelastetuksi, mutta en ole saanut sitä aikaiseksi tehdyksi...

Olisi ollut mukava jakaa kuvin kokemuksia aikaisemmista matkoista, joita siis harrastin jo vanhempieni matkassa vähintään kerran vuodessa ja sen jälkeen useammin aina lasten syntymään saakka. Pidän matkustelusta yli kaiken, mutta nykyään lähinnä tuo valuutta puoli hidastaa intoa. Nuoruudessa tuli käydyksi aika hyvin nämä perinteiset matkakohteet; lämmittelemässä useampaan kertaan paikoissa, kuten Kanariansaaret, Kypros, Kos, Kreeta, Espanjan manner ja Mallorca, Turkki, Tunisia ja Italia. Englannissa kielikurssilla, Itävallassa ja Sveitsissä laskettelemassa, Puolassa, Pietarissa ja Tallinnassa kansantanssiryhmän kanssa (kyllä, se kuuluu luurankoihini kaapissa...) ja Ruotsissa äidin vanhoja kotinurkkia katsomassa - he asuivat Tukholmassa miltein 15 vuotta.

Noista reissuista jäi mieleen erityisesti matka Nizzaan ja Monacoon, joka oli täyttä luksusta upeine hotelleineen, huippuhienoine yökerhoineen ja kuuluisuuksineen. Sinne haluaisin joskus mennä uudestaan, mutta kun tuolloin oltiin vanhempien kanssa ja heidän rahoillaan, ei samanlaiseen reissuun taida ihan heti olla kapitaalia. Suosittelen silti, sillä tuolla kaikki tuntui olevan kohdallaan jos haluaa sekä hienoa rantakohdetta, että kaupunkielämää, ostoksia, nähtävyyksiä, juhlimista, hyvää ruokaa ja tosiaan sitä luksusta.

Tuona surullisen kuuluisana Tapaninpäivän tsunamipäivänä olin viettämässä ihan yksinään Intiassa joulunpyhiä ja myös tuo matka ja kohde jäi mieleen - muutenkin kuin vetäytyvine rantaviivoineen ja ulkoministeriön lähettämän tekstiviestin takia. Intiasta sanotaan, että sitä joko rakastaa tai vihaa, minä kuulun siihen rakastajaporukkaan. Totta kai siellä on varallisuuserot hurjat ja köyhien olot todella kurjat, slummit ovat jopa Goassa uskomattoman kamalat. Silti se on niitä harvoja paikkoja, joissa oikeasti tunsi olevansa totaalisen erilaisessa kulttuurissa, joka eroaa aivan täysin omastamme, sekä siitä siloitetusta turistietelästä, jota löytyy ihan mistä päin maailmaa vaan. Tunsin oloni siellä turvalliseksi ja sain olla rauhassa, mitä arvostan yli kaiken - esimerkiksi Turkkiin tai Tunisiaan en mene enää ikinä, niin lähtemättömän kamalan vaikutuksen ne tekivät minuun naismatkustajana. Suosittelen Intiaa jokaiselle, joka pystyy elämään sen tiedon kanssa, että maailma on epäreilu ja sellaiselle, joka nauttii eksotiikasta ja lämmöstä.

Ystävieni kanssa tehdyt matkat Mauritiukselle ja Venezuelaan olivat hienoja totta kai, mutta eivät mitenkään mieleenpainuvia. Venezuelasta jäi oikeastaan päällimmäiseksi mieleen vain huono palvelu ja likaiset rannat, sekä jatkuva rikollisuuden varominen, Mauritius taas oli järjettömän kallis,  todella kauniisti hoidettu ja viehättävä paikka, mutta ilman mitään omaleimaisuutta.

Ystäväni luo Italiaan tehdyt matkat olivat aina onnistuneita, niin myös myöhemmin ensimmäinen perhematkamme samaiseen maahan mieheni ja lastemme kanssa. Italia on on ehdottomasti suosikkikohteitani kaupungista riippumatta. Hyvää ruokaa, toimivia palveluja, nähtävää ja koettavaa, mukavia ihmisiä ja kaunista säätä on riittänyt niin Riminillä ja Riccionessa, kuin Roomassa, Firenzessä ja pienessä Todissakin - Umbrian sydämessä.


Miehen kanssa ollaan matkusteltu jonkin verran sentään, kävimme mm Saksassa ystäväpariskunnan häissä ja tutustuimme pikaisesti Berliinin tarjontaan. Mielenkiintoinen kaupunki ja ehdottomasti vierailemisen arvoinenMyös matka Irlantiin tervehtimään miehen ystäviä hänen työpaikkaansa Galwayssä oli hieno matka ja jotain, jota olin unelmoinut jo pitkään. Irlanti oli juuri sellainen maa, kuin odotinkin, kaunis, mutta sateinen. Ihmiset olivat todella ystävällisiä ja ostettavaa löytyi vaikka ja mitä, esimerkiksi hääpukuni! Dublin oli todella viehättävä kaupunki, jossa tutustuimme mm kuuluisaan Trinity collegeen.


Vaikka edellisvuonna miehen kanssa tekemämme rentouttava kahdenkeskinen matka Thaimaan Phukettiin oli miellyttävä, ehdoton kruuni matkoillani on oman postauksensa täälläkin saanut ensimmäinen yhteinen matkamme Kambodzaan. Voit lukea siitä tarkemmin täältä kuvien kera. Sitä suosittelen aina kaikille, jotka kysyvät mielipidettäni mahdolliselle matkalle, sillä siitä matkasta sai kyllä kaiken mahdollisen irti - ilman mainiota seuraakin ja sitä seurannutta kihlautumistamme ♥Tulevaisuudessa toivon pääseväni kovasti haaveilemalleni matkalle Malediiveille, myös Dubai ja USA ovat listalla tuleviksi kohteiksi. Lämpöä ja eksotiikkaa, ylellisyyttä ja hyviä palveluja, Yhdysvaltojen tapauksessa myös nähtävyyksiä ja ostettavaa, sekä todennäköisesti lastenkohde Disneyland tai -World.
Lämmin kiitos vielä Emilialle kun pääsin muistelemaan mukavia!


Haastan kertomaan omista kokemuksistaan maailmalla seuraavat blogit:

2 kommenttia:

  1. Kiitos haasteesta! Mielenkiintoinen! Tartun siihen heti sopivan hetken tullen.

    Mielenkiintoista oli myös lukea sun matkoista. Etenkin Intiasta ja Kampodzasta. Toisaalta myös Mauritiuksesta ja Venezuelasta - kaikki kaukana ei ole aina pelkästään hienoa. Joistakin ei saa irti sen kummemmin, kun taas toiset jää sydämeen vahvasti.

    VastaaPoista
  2. Kiitos mielenkiintoisten matkakokemusten jakamisesta ja kivoista matkavinkeistä :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...