Sivut

keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Hyvää tekemässä

Tein tänään hyvän teon. Luovutin elämäni ensimmäistä kertaa verta! Osana opiskelujani ja yrityksemme strategiaa olla osana yhteiskuntaa järjestimme työpaikallani yhteistyössä SPR:n kanssa verenluovutustilaisuuden, jossa toimin projektivastaavana. Oli tosi mielenkiintoinen case, tein kutsut, otin ennakkovaraukset, mainostin medialle ja asiakkaillemme, laitoimme sähköpostitusta asiakasrekisteriimme, järjestin tilat ja tarjoilut ja tietysti kävin itse osallistumassa myös.

Jännitti ihan kamalasti, vaikka en pelkää hiukkaakaan verta ja tai neuloja. Rakas mieheni kertoi tietysti varmuuden vuoksi kauhutarinaa viimeisimmästä epäonnistuneesta verenluovutustilanteestaan, jossa neula oli ollut jotenkin huonosti ja aiheutti sietämätöntä kipua! No, kaikki meni kyllä hyvin, nauroin hauskoja ennakkokysymyksiä (tietäisinkö muka, jos mieheni olisi ostanut seksiä maksulliselta naiseltä viimeisen vuoden aikana tai jos hän olisi maannut toisen miehen kanssa?), jännitin hemoglobiiniarvoja (turhaan, 148 riitti hyvin), pyrin näyttää rennolta ja casualilta pedillä maatessani (epäonnistuneesti, jonka kuvituskuvanikin näyttää) ja rupattelin eloisasti SPR tädin kanssa (hermostunutta höpinää, jolla koetin saada ajatukset pois vauhdilla täyttyvistä veripusseista vierelläni).  Lopputulos, vaadittava määrä verta valmiina pelastamaan jopa kolme ihmistä mahdollisesti kuolemalta ja hemmetin hyvä olo itsestäni!

Nyt olisi sitten illan case saada tehdyksi raportti tapahtumasta koulua varten, jotta olisi yksi homma edes vähemmän to do listalla. Saan vasta huomenna kuulla miten tapahtuma sujui lopullisesti, sillä jouduin lähtemään jälleen keskiviikon johtamisen luennoilleni kesken tilaisuutta.

Onkos täällä (veren) luovuttajia joukossa?3 kommenttia:

 1. Mä olen luovuttanut verta ehkä reilut kymmenen kertaa, mutta nyt on tullut vuosien tauko. Ensin oli lapsettomuushoidot, sitten raskaus ja imetys, ja nyt on vaan muka niin kiireistä elämä, ettei koskaan muista mennä lähellä järjestettyyn tilaisuuteen. Hm, seuraavalla kerralla kyllä menen. Ensimmäiset kerrat luovutin itse asiassa ihan riskirajalla, en tainnut oikeasti edes painaa sitä vaadittua 50 kiloa, joten ekan kerran jälkeen pyörtyminen oli lähellä. No, ei ole sitä ongelmaa enää... ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äläs ny, timmissä kunnossahan sinä olit! Unohdin tänään kehua =) Sinä olet kyllä ollut ahkera luovuttaja, ehkä minäkin tästä aktivoidun!

   Poista
 2. Mää saan omantunnonpistoksen joka kerta, kun kännykkään tulee kutsu! Nyt olisi lääkityksen puolesta hyvä rako (eli viimeisestä annosmuutoksesta yli 3 kk aikaa), mutta kun mää en oo nyt ihan varma olenko "terve" ennen kuin olen lääkäriin päässy... :/

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...