Sivut

maanantai 25. marraskuuta 2013

Turun Kauppahalli

Käytiin tosiaan lauantaina tutustumassa pikaiseen uudistettuun Turun Kauppahalliin, jossa ei olla käyty luvattoman pitkään aikaan. Tunnelmallinen Kauppahalli Turun ydinkeskustassa on toiminut vuodesta 1896 ja herättää aina upean fiiliksen kun siellä käy. Hienoa, että pienet yrittäjät pärjäävät ja valittavana on oikeasti puhdasta lähiruokaa, aitoja makuja ja vaikka mitä pikku lahjaa.


Halli, joka on Helsingin Wanhan Kauppahallin jälkeen maan toiseksi vanhin, on ollut lähes vuoden ajan remontissa vaikkakin palvellut asiakkaita koko sen ajan. Se avasi uusittuna viime viikon torstaina 36:n liikkeen voimin entistä valoisampana ja myös asiakasystävällisempänä. Liikkeet on nyt ryhmitelty aiempaa paremmin niin, että ravintolat ovat keskittyneet Linnankadun päätyyn Hallin Sali -nimen saaneeseen alueeseen, Eerikinkadun puoleisessa päässä ovat liha-leipomo ja juustotuotteita myyvät yrittäjät ja keskelle hallia ovat sijoittuneet kalaa, yrttejä, vihanneksi ja mausteita kauppaavat liikkeet. Löytyyhän hallista sen lisäksi myös mm Suomen pienin Alko, jossa on mukava valikoima luomuviinejä, sekä paljon muita tutustumisen arvoisia pienliikkeitä.Itsellä on ollut muuttava vakio tuote, joita käyn hallissa ostamassa, vaikka nyt Helsingissä ja sittemmin Liedossa asuessa tämäkin on jäänyt. Pähkinät ja isot lakritsipalat, makoisat pullat ja konditoria tuotteet, sekä joulun savukalkkuna ja lihatuotteet.  Löytyyhän sieltä vaikka mitä, hieno teekauppa, upeat juustovalikoimat, vielä kokemattomat pikku ruokapaikat ja tietysti jos kiinnostaa, monia etnisiä herkkuja tarjoavia kauppoja.


Pääravintoloitsijaksi ravintola-alueelle oli otettu aloitteleva yritys Piece of Cake - MBakery Café, jossa oli tarjolla melkoisen upean näköisiä bistro kahvilaherkkuja - vai mitä sanotte näistä?


Yksi lempikaupoistani, Wanha Turku Kauppa oli pikkuisen isommilla tiloilla suurin piirtein samoilla paikoilla, kuin ennenkin. 


Uskomaton putiikki täynnä kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, täältä jos jostain löytää kivoja pikkumuistamisia, tuliaisia ja vaikka pikkujoululahjoja.


Kauppahallista löytyy myös hyvin edustettuina ja kauniisti aseteltuina todellista luomu- ja lähiruokaa, parhaiten edustettuna varmasti Luomuidylli -kaupassa. 


Ihana puoti, josta tuli todella hyvät fiilikset.


Näiden lisäksi tietysti löytyy tunnelmallinen Aschanin Sininen Juna - kahvila, Miehen mielestä herkullisen kuuloinen Texas BBQ Grill ja monen kehuma Kado Sushi, ihania juusto- ja pullapuoteja ja laadukkaita liha- ja kalaliikkeitä, joista kuuluisimmat lienevät Kalaliike S. Wallin ja Lihaliike Reino Jokinen.


Torstaina ajattelimme pitää perhevapaan ja mennä yhdessä tutustumaan rauhassa tarjontaan, viimeksi joulun avajaisissa ruuhkaa oli melkoisesti ja kaikki paikat täynnä. Tervemenoa muutkin viihtymään!


2 kommenttia:

  1. Oi ihania kuvia Turun kauppahallista, se on kyllä niin tunnelmallinen paikka. Itsenikin tulee luvattoman harvoin kyllä siellä käytyä..

    VastaaPoista
  2. Niinpä, sen muistaa aina jotenkin vasta silloin, kun sinne taas eksyy!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...