Sivut

maanantai 23. joulukuuta 2013

Joulun valmistelua

Niinpä niin, tiukka rutistus koulutöiden kanssa ja viimeiset hommat ennen joululomaa - nyt saisi vihdoin rauhoittua hyvin ansaittuun joulun viettoon.

Taisin postatakin jossain vaiheessa, että olen jouluihminen, kiitos äitini, joka jaksoi antaumuksella järjestää joulua viimeistä piirua myöden ja luoda mieleenpainuvia lapsuusmuistoja. Tänä jouluna oli hurjan hienoa aloittaa loma perjantaista, vaikka sunnuntaina joutui tekemään töitä, oli joulun valmisteluihin kuitenkin hyvää aikaa.


Korttiprojekti meni lähes kuten aikaisempinakin vuosina, viime tippaan ykköspostilla. Tänä vuonna oli niin kiirus, ettei ehtinyt tehdä kuin ihan muutaman kortin. Ensi vuonna varmaan tulee taas lähetetyksi enemmän, yleensä menee vuorovuosin nämä... Olisi nytkin ehtinyt laittaa kaikille, jos malttaisi laittaa ostettuja kortteja, mutta niitä harvemmin laitetaan, toki joskus niitäkin. en ole mikään innovatiivinen askartelija - halua taitaa olla enemmän kuin taitoja!


Pipareita tietenkin leivottiin, pikkujoulun aikaan ensimmäisen kerran ja nyt vielä aaton aattona illalla. Mikä ihana tuoksu ja lapsille hauskaa! Ei niitä kyllä montaa tullut, suurin osa taikinasta meni lasten suihin, mutta niin se oli itselläkin pienenä.Ja syöntipipareiksi ostettiin joka tapauksessa Annarsin valtavan hyviä, ohkaisia piparkakkuja. Oletteko maistaneet appelsiini maustettuja, tai erityisen voimakkaita? Nam! Ja kylkeen valtavat palat kypsää, pehmeää valkohomejuustoa ja voimasta lampaanmaidosta valmistettua Roquefort Papillonia!


Herkkuihin kuuluu ne perinteiset, marmeladit esimerkiksi, joita mietin että olisin tehnyt tänä vuonna itse, mutta eihän se aika riittänyt...


Suklaat, konvehdit ovat erityiset toivottuja ja tämän hetken suosikki Maraboun Symphony -rasia.


Kaikki herkut ovat olleet katettuna kauniisti keittiön pöydälle jo tänään aamusta asti, siinä sitten nautitaan silmilläkin joulunpyhät ja opetetaan lapsille itsehillintää.


Tarjolla on toki terveellistäkin naposteltavaa, hedelmiä ja pähkinöitä, jotka maistuvat nekin. Klementiinejä pitää olla kilotolkulla, ne raikastavat ihanasti herkkujen välillä ja tietysti sopivat hienosti juustojen kanssa.


Joka jouluisiin huveihin kuuluu neilikoilla koristeltujen tuoksuappelsiinien teko, raastavaa hommaa sormille, mutta luovat ihanan tunnelman tuoksuineen.


Kynttilät palavat aamusta iltaan ja mikäs tässä poltellessa, kun säät ovat synkeät kuin mitkä. Vettä sataa kaatamalla ja maa on aivan musta. Poika kysyi tänään ennen nukkumaan menoa tuleeko huomenna joulu? Ja perään, sataako lunta - miksi ei?

No niinpä, miksi ei???


Kuusi tuotiin tänään aamupäivästä ovelle, laiskanpalveluna tilattu 50 euron suomalainen latvakuusi kotiinkuljetuksineen. Oli kyllä hintansa väärti, yksi hienoimmista kuusista ja kelpasi koristella. Lapset saivat latoa kaikki pussista löytyvät joulukoristeet ihan mielensä mukaan, joten sekamelska oli melkoinen. Pääasia silti tunnelma ja valot - ja se tuoksu. En missään nimessä arvostele kenenkään valintoja, mutta en ikinä ottaisi joulukuusta muovisena, mielummin olen ilman. Jopa sinkkuvuosina kävin hakemassa itselleni kuusen jouluksi, se vaan kuuluu asiaan.


Joo, koetimme ottaa suloiset - naamakirjaan soveltuvat - joulukuvat lapsista. Ei onnistunut :)

Huomenna tulee kello 14 hemmetin hintava, katu-uskottava ammattipukki todistamaan epäilevälle neljävuotiaallemme, että joulupukki on olemassa. Saas nähdä miten käy...

Joulu on ihana perheen ja läheisten juhla, mutta toivottavasti  lämmin rauhoittumisen hetki myös niille, joilla asiat ovat toisin.

♥ Rauhallista ja kaunista joulumieltä lukijoilleni! ♥

7 kommenttia:

 1. Kuulostaa niin tutulta tuo joka toisen vuoden korttirytmi! :)

  Oikein kaunista, tunnelmallista ja aivan varmasti maukasta joulua teille!

  VastaaPoista
 2. Ihanaa Lämpöistä Joulua Sinulle ja perheellesi ! <3 <3 <3
  wb

  VastaaPoista
 3. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...