Sivut

torstai 16. tammikuuta 2014

Herkuttelua blineillä

Kaksi paastopäivää mennyt nätisti 5:2 dieetistä ja välipäivätkin kunnolla - tänään oli aika koko perheen herkutteluun!

Toisessa ravintolassanne alkoivat viime viikolla suunnittelemani bliniviikot, joten vein mieheni ja lapset tänään työpäivän jälkeen pitkästä aikaa omaan paikkaan. Lapsille se on kuitenkin mukava, kun on leikkipaikka ja hyvä se on minunkin välillä nähdä menoa asiakkaan silmin.


Itse en ole mädin ystävä, joten alkupalaksi valikoitui ihana savuporotäyte! Kyllä, tiedän mainiosti, miten järkyttävän paljon kirkastetussa voissa paistetussa blinissä on kaloreita, miutta pitäähän sitä välillä nautiskellakin... Ja vitsi miten oli hyvää!  Kyllä blinit oikein tehtyinä, tattarijauhosta ja oluella maustettuna tiriseviä pannulla tarjottuna on sellainen keskitalven herkku, että vähintään kerran vuodessa pitää kokeilla. Foija -yksi edellisistä ravintoloistani tarjoaa yhä superhyviä blinejä konseptilla, jonka sinne lanseerasin jo muutama vuosi sitten. Kannattaa ehdottomasti käydä maistamassa ensi vuonna taas, kun avaavat remontista tänä keväänä. Myös Helsingin Lasipalatsin blinit ovat maineensa veroiset, mutta pitää sanoa, että kyllä nämä meidän blinit taisivat voittaa ilman kotietuakin.


Lempiraaka-aineellani jatkoin pääruuan myös, poron fileetä ja porkkanaröstiä. Mielettömän hyvää, mutta ei meinannut millään jaksaa eilisin paastopäivän jälkeisellä kutistuneella mahalaukulla. Onneksi miehelle maistui ja sain apua niin että jälkiruuaksi nauttimani kahden suklaan trifle vielä upposi!

Lapsillakin oli kerrankin niin nälkä, että lohiannokset menivät vilauksessa. Aina se ei ole niin sanottua, hemmoteltiin heitä vielä meidän perheessä hyvin harvinaisilla ranskanperunoilla. Jälkiruuaksi laitettiin jättimäiset jäätelöannokset tietysti, olin koonnut niiden tykötarpeet jo valmiiksi keittiöön aikaisemmin päivällä; suklaa-, kinuski- ja mansikkakastiketta, keksinmuruja, suklaakarkkeja, marmeladeja, mansikoita ja mustikoita. Niitä annoksia oli jo hehkutettu etukäteen ja toteuttivat  niille asetetut suuret ennakko-odotukset!

Ja jos joku haluaa käydä blinejämme maistelemassa, löydät paikan täältä :)

2 kommenttia:

  1. Sekä nykyinen että entinen ravintolasi ovat olleet minulla yksiä suosikkeja :)

    VastaaPoista
  2. Loistavaa! Tervetuloa vaan jatkossakin :) ♥

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...