Sivut

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Sitku elämää

Maaliskuussa aloitettiin toden teolla ja toukokuussa puskettiin loppuun - opinnäytetyö ja opinnot ylemmässä ammattikorkeakoulussa ovat valmiina ja sitkuelämä on alkanut!

Ruuhkavuodet ovat ihan jees, mutta kun menee useampi viikko alle kuuden tunnin yöunilla ja ilman vapaa-aikaa, kaikki ajat tietoa päntäten ja tekstiä kirjoittaen ja uudestaan prosessoiden alkaa tälläkin tädillä loppua paukut. No mutta, se siitä, mainiot arvosanat ja yksi tutkinto lisää CV:hen lisättäväksi jättää kultaiset reunukset tällekin kokemukselle.

Voisi kuvitella, että jotain olisi tässä keväällä muutakin tapahtunut, mutta melkoisen hiljaista on ollut kaikilla muilla rintamilla. Perheen kanssa vietetty aika on painottunut laatuolemiseen lähekkäin, työt on vedetty jokseenkin vasemmalla kädellä ja elämäntapamuutos liikuntoineen on jälkimmäisen osalta ollut sekin sivussa. Nyt kun töiden kiireisin ajankohta - kuukaudenvaihde - on sekin saatu pakettiin ehtii istahtamaan pitkästä aikaa blogin ja somen ääreen, sekä ihmetellä mitä sitä tekisikään kaikella tällä ajalla?!

Viikon päästä alkaa ensimmäinen pätkä kesälomaa ja kirjahyllyssä rakkaani ostama kirja jo odottaa lukijaansa. Sen lisäksi olisi tarkoitus juhlia valmistujaisia, käydä Zoolandiassa ja Särkänniemessä sekä ennen kaikkea ladata akkuja ja antaa aikaa pahoin laiminlyödylle perheelle, omaa itseään unohtamatta.

Lapset ovat ilmoitettu kesä-heinäkuuksi kesälomalle kotoilemaan, vaikka meillä on miehen kanssa lomaa yhteensä ainoastaan neljä viikkoa pätkissä. Loput ajat pikkuisia hoitaa miehen 18 vuotta täyttävä veli ja vaari, osan ajasta järjestämme meille vapaapäivät niin, että saamme itse oltua vuorotellen lasten kanssa kotona. Hupaisaa ajatellakin taas lopputalvesta  sattunutta episodia, jossa meihin otettiin tarhasta yhteyttä ja haukuttiin pataluhaksi, koska olin kehdannut viedä talvilomallamme lapset tarhaan muutamaksi tunniksi. Viis siitä, että mies oli koko loman auttamassa koulussa opetustehtävissä, viis siitä, että olin itse ottanut itselleni päivällä muutaman tunnin aikaa tehdä koulutehtäviä, jotta jaksaisin olla lasten kanssa illan yhdessä, eikä tarvitsisi tehdä niitä yötä myöten ja kiukutella vekaroille tietokoneen ääreltä joka ilta. Viis siitä, että olin lomallani lupautunut osallistumaan työn puolesta seminaariin yhtenä päivänä ja käymään toisena päivänä Helsingissä alan messuilla tutustumassa tulevan kesän Street Food tarjontaan Gastro messuilla. Viis siitä, että lapsillamme oli joululomalla kaksi viikkoa vapaata, koska pystyimme sen vapaapäiväkeplotteluilla järjestämään mieheni kanssa. Viis siitä, että lapsemme ovat lyhennetyllä hoitoajalla läpi vuoden tarhassa ja näemme valtavasti vaivaa joka viikko kalenteriemme kanssa mieheni kanssa sovittaaksemme hänen kanssaan työmme ja vapaamme niin, että voimme olla lastemme kanssa mahdollisimman paljon aikaa vaikka haastavassa esimiestyössä olemmekin.  Haloo nousi siitä, koska herran jestas sentään olimme lomallamme ilmoittaneet lapsemme hoitoajan messupäivänä Helsinkiin lähtiessämme loppumaan tunnilla yli subjektiivisen hoitoajan. Ja sehän on kiellettyä, pitäähän meidän se ymmärtää??

Laittaa taas kiehumaan kun vaan ajattelenkin.

Ihanaa joka tapauksessa luvassa ja  blogiakin jälleen.

Aurinkoista kesäkuun alkua kaikille!

2 kommenttia:

 1. Onnea uudesta tutkinnosta ja hienoista arvosanoista !!
  Ihanaa kesää sinulle ja perheellesi !!

  Ihana tuo päiväkotiepisodi....niin tuttua....niin ärsyttävää...=)

  Odotan innolla kesäpostauksia...ja kuvia !!

  wb

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos WB rakas! ♥

   Kesäpostauksiakin tullut aika harvakseen ja nyt vasta huomaan vastata kommentteihinkin, mutta kyllä tämä tästä taas ;)

   Loistavaa kesää sinne myös!

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...