Sivut

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Upea Kaskis


Pääsiäinen oli ja meni, uskomattoman kauniit päivät ja pitkät vapaat irroittivat työrumbasta hetkeksi kokonaan ja yksi mieleenpainuvimmista nautinnoista oli pitkäperjantain kunniaksi nautittu ateria Erik Mansikan ja kumppanien perustamassa tuoreessa Kaskis ravintolassa.

Tämä pieni ja mukavasti huomiota saanut pieni ravintola avasi perinteisen turkulaisen kalaravintola Kaskenahteen tiloissa jokunen aika sitten ja on kerännyt kovasti kiitosta siellä kävijöiltä. Turussa on tällä hetkellä valtava uusien ravintoloiden buumi, mutta siinä joukossa Kaskis on pärjännyt hyvin ja vetänyt kuuleman mukaan täysillä penkeillä avaamisestaan lähtien. Olimme varanneet pöydän perjantaille jo aikaa sitten, päivä oli muutenkin erikoinen, sillä suuntasimme sieltä suoraan Logomoon katsomaan Voice of Finlandin finaalilähetystä ja luvassa oli elämyksellinen ilta. Ravintola oli pelkistetysti sisustettu, karusti jonkun bloggaajan mielestä, mutta itse en kokenut puupenkkejä ja vaneeriseiniä häiritsevinä, enkä vähien paikkojen intiimiä läheisyyttä naapuriseurueeseen  hankalana. 

Otimme luonnollisesti Kaskiksen oman maistelumenun kuudella ruokalajilla ja siihen valitun viinipaketin, jota asiantuntevan oloinen rento nuori tarjoilijaherra meille suositteli. Ruokabloggaria ei minusta ikävä kyllä taida tulla, sillä pöydässä kuullut annokset ovat jo pääsiäisen aikaan unohtuneet, mutta ehkäpä kokonaiskuva on se tärkeämpi kuitenkin. Sen suuremmitta puheitta, kuvilla kertoo jo paljon:Keittiön tervehdys Mansikan itse tuomana


Ensimmäinen alkuruoka, meidät täysin hurmannut kevyesti savustettu villisiika uskomattoman ihanilla lisukkeilla ja kastikkeella, jota keittiöstä käytiin kaatamassa. Ja miten voi herneenverso ja kurkku maistua näin raikkaita ja maukkailta?


Seuraava alkuruoka, uusi listalla, unelman ohut carpaccio ja paljon muuta


Täydellinen fenkolikeitto


Ja sitten pääruokiin, pehmeä ja ihana kuha


Ja lihaa tietysti. Tähänkin kävi kokki kaatamassa kastikkeet lautaselle ja kiertomassa annoksesta, sekä raaka-aineiden alkuperästä. Paljon käytettiin luomua ja lähiruokaa luonnollisesti. 


Ja jälkiruuaksi suklaata, kruunasi aterian, vaikka se ei ollut helppo tehtävä. Asiassa auttoi tähän, kuten muihinkin annoksiin erinomaisesti soveltuneet viiniyhdistelmät, Sauternes oli loistava kumppani makealle, mutta miedon makuiselle suklaa-annokselle.

Kaiken kaikkiaan, käyntimme oli todella onnistunut ja olimme mieheni kanssa todella tyytyväisiä niin ruokaan, palveluun, kuin kokonaisuuteenkin. Ja voin sanoa, että pariskunta, joista toinen työskentelee keittiöpäällikkönä ja toinen ravintolatoimenpäällikkönä, ei ole aina se helpoin miellytettävä.

Kuitenkin moni osa-alue toimi emmekä löytäneet juurikaan kritisoitavaa käynnistämme. Mielestäni hinta oli kohdillaan laatua ajatellen niin ruuan, kuin juomankin osalta, palvelu pelasi hyvällä rytmityksellä ja huumorilla, keittiö antoi todella vahvan panoksensa palveluprosessiin tuomalla kaikki annokset itse saliin.

Lämpimät kiitoksemme siis sinne vielä kerran, menemme ehdottomasti uudelleen ja suosittelemme mielellämme muillekin!

1 kommentti:

  1. Ai miten ihanan näköisiä annoksia! Varmasti herkullista. Jos joskus tulen Turkuun, pitää kokeilla. :D

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...