Sivut

maanantai 29. heinäkuuta 2013

A Beautiful Body -haaste

Uskallanko? Kehtaanko? Mitä ne miettii, tututkin?

Aikamoisen tovin mietittyäni päätin tarttua suomen suosituimpiin bloggareihin kuuluvan Mintun blogissaan Mami Go Go heittämään haasteeseen ja kuvata kahden lapsen jättämät jäljet kropassani kertoen samalla oman äititarinani vartalostani. Mintulla oli inspiraationa A Beautiful Body Project, josta uutisoitiin suomalaisessa mediassakin jokin aikaa sitten, synnyttäneet naiset luonnollisessa tilassaan - ei median niin ihannoimina litteävatsaisena ja terhakkaana - vaan omina itsenään, arpineen kaikkineen.

Upea idea ja kannustamisen arvoinen.Tässä siis minä, kahden lapsen jälkeen, 21 kiloa kevyempänä kuin vuosi sitten, jolloin painoni jäi kahden peräkkäisen raskauden seurauksena huimiin lukuihin. Ensimmäisestä lihoin lähes 30 kiloa ja toisesta heti perään miltein 20 kiloa. Nuorimmaista, tyttöäni odottaessa painoin suurimmillaan reilusti yli sata kiloa ja kroppani oli melkoisen rasituksen alla. Ihoa venyi, mahassa tietenkin eniten ja yhä on pienet raskausarvet jäljellä pitkin alavatsaa ja kylkiä, sekä rintavarustusta. Synnytyksen yhteydessä tehdystä sterilisaatiosta jäi arpi navan alapuolelle, niin myös ensimmäisen mahan kasvamisen yhteydessä irroitetusta napakorusta.

Rinnat, niin rinnat... Olen aina ollut kurvikas, jopa siinä mittakaavassa, että pääsin kelan tukemana pienentämään valtavan kokoisen etuvarustukseni useamman kuppikoon pienemmäksi muutama vuosi sitten. Siinä kohtaa tuntui upealta omistaa "sopivan" kokoiset, sittemmin kahden lapsen jälkeen ja melkoisesti laihtuneena tuntuu siltä, että enemmänkin olisi voinut jäädä...

Aivan, koska sitä olisi tyytyväinen? Pääasia kuitenkin, että nyt viihdyn vartalossani ja olen ylpeä siitä, kaikkine roikumisineen, arpineen ja lötkyineen.

Lähtekäähän rohkeasti mukaan mammat, jos uskallatte. Ja kehtaatte.

Ja tämä masuni oli vielä kaksi viikkoa ennen synnytystä...


17 kommenttia:

 1. Voi ihanaa!! Näytät todella upealta ja kauniilta!! Kiitos kun lähdit mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi, näytät meille muille hyvää esimerkkiä - toivottavasti saadaan paljon mukaan porukkaa! ♥

   Poista
 2. Mintun blogista tulin tänne, hauskaa että tämä rohkea kuvien sarja sai siivet myös Suomessa! Olet rohkea ja kaunis ♥

  VastaaPoista
 3. Siis NIIIIIIIIIIIN hatunnosto rohkeudelle! Ja aivan upealta näytät!

  Voisin kirjoittaa tähän, että täytyypä miettiä, että jos itsekin... mutta en kirjoita, koska ei se tunnu oikealta: jos ihan rehellinen olen itselleni ja muille, niin enhän minä sitä edes pohdi. Ja juuri niistä hölmöistä syistä, että "sitten kun saisi niin ja monta kiloa pudotettua, niin ehkä sitten". Kiitos tästä postauksesta (Mintulle myös), joka saa kyseenalaistamaan tuon ajattelutavan. Mitä ihmettä, minähän olen juuri hyvä näin!

  Sen verran olen päässyt itseni kanssa eteenpäin, että olen päättänyt, että IKINÄ en enää laihduta. Välillä on syytä tehdä check up ruokavalion ja liikunnan suhteen, että ollaanko nyt terveellisellä tiellä vai ei, mutta laihdutus on nyt loppu. Jotain edistystä siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nikka ♥

   Rehellinen täytyy olla ja on aivan upeaa, että olet päässyt tuosta laihdutus modesta! Itsekin pyrin siihen koko ajan ja oikeasti koetan sitä kuuluisaa elämäntapamuutosta ajaa, mutta useamman vuoden tavoista on vaikea päästä. Jojoilua jojoilua...

   Poista
 4. Oi, sullahan on aivan ihana kroppa - niin sopusuhtainen ja kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, todensanoakseni yksi Mintun kommentoijasta oli oikeassa, kyllä mustavalkokuvat hieman muhkuroita tasoittaa ja kaunistelee, mutta tämäkin oli jo tarpeeksi rohkea teko omalle ei vielä niin ylpeä kropastaan -mielelle.

   Poista
 5. Ihana tarina ja ihana vartalo sinulla <3

  VastaaPoista
 6. Upea olet! Ja niin mielettömän työn tehnyt raskauksien jälkeen... Kyllä tuota kelpaa jo näyttää. <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...