Sivut

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Proteiinia proteiinia

Proteiini on pop, ainakin liikkuvalle laihduttajalle ja tunnustan kuuluvani tähän rahkojen suurkuluttajaryhmään. Ne ovat vaan niin helppoja, monikäyttöisiä ja oikeasti hyvä apu pitämään nälkää kurissa.

Olen lähes aina huippukiireinen töissä ja jokainen tarhalasten työssäkäyvä vanhempi tietää, että kun laitetaan vekaraa tai useampaa ennen auringonnousua lähtövalmiiksi ja samalla koittaa sutia omaa naamaa kuntoon, terveellisen monipuolisen aamupalan laitto/ syönti on melkoinen haaste. Silloin esim. Skyrin ym lusikoiminen käy nopeiten ja itse pärjään sillä 104 kalorilla kevyesti lounaaseen.

Samoin työpäivän jälkeinen juoksu hakemaan samaiset vekarat tarhasta kotiin, heille ruuan laitto ja päivän kuulumisten vaihto, oman naaman puunaus niistä aamun sutimisista, jumppavaatteiden vaihto lennossa ja viiletys omiin treeneihin ei anna myöden kovin pitkällisiin ruuanlaittoihin. Jotta jaksaa, rahka tai raejuusto, paistettu muna ja lisukkeet kuuluvat usein ruokavaliooni.

Uutena ihastuksenani on nämä fitness ihmisten niin kovasti kehumat proteiiniletut, jotka ovat juuri niin ihania kuin ylistetään. Ajatus siitä, että näillä raaka-aineilla rakennetut, terveelliset letut olisivat oikeasti hyvänmakuisia tuntui uskomattomalta, mutta niin vain minäkin liityin kehujien kerhoon.

Näistähän on supermonta reseptiä ja näkyvät eri variaatioin useammassa blogissa. Ohjeita mm Fastilla ja Eevillä Mini fitness blogissa, näissä lisätty proteiinijauhoa tai heraa jossain muodossa. Itsekin kokeilin lisätä tähän Fastin Caramel pudding jauhoa ja hyvää tuli! On myös ihan yksinkertainen banaanilettuohje, johon ei tule juuri muuta kuin banaania ja munaa. Tämän omani olen ottanut Mayalta täältä ihan pikkuisen muuttaen. Tällä satsilla pärjää älyttömän pitkään ja toimii omasta mielestä ihan mihin väliin vaan, vaikka hedelmä -marjalisukkeen kanssa hiilihydraattien määrä on aika iso, 38,5 g. Ovat erinomaisia ilmankin, mutta ihana herkku etenkin näin viikonloppuaamuun!



Banaaniproteiiniletut 
2 kpl

1 kanamuna
vajaa 0,5 dl kaurahiutaleita
0,5 dl rasvatonta maitorahkaa
0,5 banaania
1 tl kanelia

218 kcal

 + paistamiseen 1,5 tl rypsiöljyä 

53 kcal


Lisäksi

tuoretta ananasta 100 g ja mustikoita 1 dl

 80 kcal 


Sekoita kaikki ainekset blenderissä tai sähkövatkaimella. Anna taikinan vetäytyä hetken. 
Paista kaksi lettua öljyssä tai rasvassa, anna paistua kunnolla toiselta puolelta ja käännä varovasti.



1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä ja muistutuksesta! Ihan perusbanaaniletut ei minusta olleet kummoisia, mutta tuolla sinun reseptillä voisinkin kokeilla. Itse yritän tehdä illalla valmiiksi viherpirtelön tai tuorepuuron, sillä jaksaa vaikka iltapäivän puolelle! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...